Publicerad på 30 Dec - 22:51

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Nyårsafton med JACKPOT på Axevalla!


Foto: Bildbyrån

Formstarke andelsläggaren Oliver Bergman bjuder på sina bästa idéer inför lördagens V75-omgång! Här är bästa spiken, draget och favoriten i fara i Skellefteå! 

Vill du vara med i Olivers andelsspel? Klicka här för att läsa mer

Hur känns formen inför den här omgången?

– Julformen går det knappast att klaga på! Vi har i stort sätt varit med och huggit varje omgång här kring jul. Annandagen kryddade vi allt med 7rätt på Solvalla och över 90.000kr inspelat. Vårt nystartade Tv-magasinet har även inlett med braksuccé. Ni hittar oss på Youtube där jag och Niklas Robertsson ger våra bästa tankar kring varje V75 omgång.  

Vad blir viktigt att tänka på inför helgen?

– Nyårsafton dagen till ära och V75 arrangeras i vanlig ordning av Axevalla, detta är banan med det längsta upploppet i hela landet. Upploppet mäter 227m och det kommer vara extra viktigt att hushålla med krafterna för hästarna idag. Dessutom kan det vara värt att hålla ett extra öga på hur vädret blir denna dagen. Skulle det bli krävande förhållanden kommer det långa upploppet bli extra tufft och utslagsgivande. Något extra värt att bevaka fram till spelstopp idag. 

Vilken är den bästa spiken?

– I V75-3 hittar vi 3 Feline Burgerheide som är bästa spiken i omgången. Det här är ett väldigt fint femårigt sto som vi inte har sett botten i ännu. Feline Burgerheide kommer hit med två raka segrar och även om motståndet varit enklare vid segrarna så har hon testas på rikstoton tidigare. Senast hon prövade på V75 räckte hon inte riktigt till men då strulade det endel i loppet och nu med med något lopp i kroppen lär formen vara nära toppen nu. Hans Crebas har siktat hit en längre tid och står perfekt inne i loppet idag. Jag är inne på att Feline Burgerheide är den troliga ledaren av loppet efter en bit och även om hon blir påpassad av spelarkollektivet så är detta en given spik att gå på för egen del. 

Favoriten i fara?

– I V75-6 blir 3 Kövras Joker stor favorit. Visst finns det på kartan att han tidigt skulle kunna komma till ledningen och då är det klart att han ska ses med goda möjligheter att leda runt om. Men jag tycker inte att han ska bära det stora favoritskap som han i dagsläget är spelad till. Att han dessutom ska tävla med skor måste ses som ett frågetecken och till 53% är det givet att gardera.

Bästa draget?

– V75-1 är en öppen historia och där väljer jag att lyfta fram 12 Chantal Jet som nu har fått ett lopp i kroppen efter ett längre uppehåll. Det blev en snäll resa i comebacken och han gick i mål som trea utan att ha pressats nämnvärt. Jag gillade intrycket och nu med ett välbehövligt lopp i kroppen lär formkurvan peka uppåt denna gången. Chantal Jet är en speedig individ och när väl Magnus Jakobsson väl väljer att sätter in slutspurten kan det gå undan och över det långa upploppet är jag inne på att det räcker hela vägen till seger. 

Vill du vara med i Olivers andelsspel? Klicka här för att läsa mer

/ Oliver Bergman - MVBerra på Twitter

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto