Publicerad på 4 Dec - 15:43

article-img
Foto: Bildbyrån

Odds: Blir det snö på julafton i din stad?


Många hoppas på en vit jul till julbordet och Kalle Anka. Hur brukar det se ut i din stad? Unibet har släppt odds på en vit julafton i Sverige 2023! 

Snön har vräkt ned över stora delar av Sverige den senaste tiden. I många städer är pulkorna framme och en del tar till och med längdskidorna till jobbet. Men hur varaktigt ser det ut att bli fram till jul? 

I Norrland är utsikterna goda för en vit jul men det är definitivt inte lika säkert i andra delar av landet - trots att snötäcket exempelvis i Stockholm är ganska gott i början på december. 

Spelbolaget Unibet erbjuder odds på en vit julafton där man kan spela ja eller nej och per stad - från Luleå i norr till Malmö i söder. 

Hur stor är chansen för en vit jul 2023?

Oddsen ligger ute med kravet att minst 0.5 cm ska uppmätas på marken på julafton. Officiell källa är www.smhi.se

Unibet erbjuder odds på 21 städer där de största favoriterna (i skrivande stund) till en vit jul är Luleå, Umeå, Östersund och Sundsvall som alla står i under 1.10 i odds. Tror man i stället att det INTE kommer bli mer än 0.5 cm snö i Luleå, Umeå och Östersund får man 11.00 gånger pengarna. Inte ens orter som Gävle, Mora och Borlänge kan räkna med snö i jul. För dessa är sannolikheten ungefär en på tre att det blir en vit jul, vilket i detta fall motsvarar ungefär tre gånger pengarna.

Stockholm, Göteborg och Malmö står enligt följande: 

Stockholm
Ja: 2.00
Nej: 1.72

Göteborg 
Ja: 3.00
Nej: 1.72

Malmö 
Ja: 3.00
Nej: 1.33

Klicka nedan för att se alla odds på en vit julafton hos Unibet! 

- Du hittar oddsen under "underhållning och specialer"

Till Unibet

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto