Publicerad på 18 Aug - 13:49

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Oddsen inför Sverige - Australien


Sverige är knapp favorit i VM-bronsmatchen mot hemmanationen Australien. Vi har samlat ihop odds och förutsättningar inför avgörandet om bronsmedaljen.

Till oddsen hos Bethard.se

Inför Sverige - Australien

Drömmen om guld grusades dessvärre i en jämn och chansrik match mot Spanien. Det passningsskickliga motståndet bröt till slut igenom svenskornas försvarslinje och det såg mörkt ut. Men Rebecka Blomqvists kvittering i den 88:e minuten gav hopp om ännu en triumf. Dessvärre lyckades Spanien och Olga Carmona sätta dit slutresultatet 2-1 bara minuten senare. Ingen förlängning, ingen guldmatch - men nu måste Sverige knyta nävarna för att besegrade värdnationen Australien i Brisbane. Matchen spelas på lördagsmorgonen klockan 10:00 och det blir särskilt intressant då Australien leds av svensken Tony Gustavsson.

Ser vi till världsrankingen är Sverige rättmätig favorit i matchen. Sverige ligger trea på FIFA:s lista bakom Tyskland och USA. Australien hittar vi först på plats nummer tio. Men australienskorna ska inte underskattas. Världsspelaren Sam Kerr måste Sverige få stopp på och utöver henne pratar vi om ett lag som slagit ut lag Danmark och Frankrike på vägen till denna bronsmatch. I semifinalen tog det stopp mot England (1-3).

Senaste nytt hos Sverige

Sverige kommer till spel med stjärnspelarna tillgängliga och Peter Gerhardsson har även varit framgångsrik med många byten under turneringens gång. Australiens tränare Tony Gustavsson pratar om att svenskorna har en fördel från minut ett då man fått vila ett dygn mer än vad Australien gjort. Dessutom är viktige Kennedy skadad för Australien vilket är ett rejält avbräck.

Boostat Sverige-odds från Bethard

Sverige: 3.02
Oavgjort: 3.65
Australien: 2.96

Till oddsboosten hos Bethard.se


Inbördes möten

Australien - Sverige 4-0 (träningsmatch, 2022)
Australien - Sverige 0-1 (OS 2021)
Sverige - Australien 4-0 (OS 2021)

Trolig startelva

– Men man reser sig. Vi kommer stå där på lördag och vara fullt redo att spela hem ett brons, sa Peter Gerhardsson.
Orden hade kanske ingen större mening där och då när svenska spelare som lagkapten Kosovare Asllani var i tårar. Men ett VM-brons på förhand skulle Sverige verkligen inte skämmas över. Matchen kommer dessutom ha en speciell inramning med tanke på att det är hemmanationen Australien som spelar.

Musuvic - Björn, Ilestedt, Eriksson, Andersson - Angeldahl, Asllani, Rubensson - Rytting Kaneryd, Blackstenius, Rolfö

Speltips inför matchen

Håll utkik på Rekatochklart där vi kommer publicera vad vi och vår expert tror är det bästa speltipset på matchen. Här hittar ni alla våra speltips!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto