Publicerad på 10 Aug - 15:17

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Oddsen inför Sverige - Japan


Sverige vann Grupp G utan svårigheter, skrällde mot världsettan USA i åttondelsfinal och ställs nu mot Japan i kvartsfinal. Japan har övertygat såhär långt och skall ses som favoriter, vilket även spelbolagens odds visar. 

Till oddsen hos Expekt.se

Inför Sverige - Japan

Peter Gerhardsson och det svenska damlandslaget valde att rotera i den avslutande gruppspelsmatchen mot Argentina. Där och då var svenskorna redan klara för slutspel och hade därför möjligheten att vila sina ordinarie spelare utan någon skada. Sverige vann den matchen med klara 2-0 och säkrade en övertygande gruppseger. Därefter väntade en åttondelsfinal mot USA där det blev hög dramatik innan Sverige tillslut kunde vinna efter straffläggning. 

Nu väntar Japan som haft ett imponerande facit genom mästerskapet. Man gick obesegrade genom gruppspelet med en målskillnad på 11-0 och i åttondelsfinalen mot Norge vann man relativt enkelt med 3-1. En nyckel för Sverige kommer fortsatt att bli defensiven för att kunna rubba Japan som fullkomligt öst in mål hittills. 

Japan kommer med en fulltalig trupp inför mötet mot Sverige. Hamano, som spelar i Hammarby, utgick skadad från onsdagens träning hos Japan men skall vara tillbaka i spel igen. 

Senaste nytt hos Sverige

Till kvartsfinalen mot Japan kommer svenskorna utvilade och skadefria, förutom Caroline Seger som det fortsatt är ett frågetecken kring. Det spekulerades under onsdagen också en del när Asllani, som blev utbytt mot USA, inte deltog på presskonferensen trots att hon är lagkapten i Segers frånvaro. 

Förbundskapten Gerhardsson fick en del svar i vinsten mot USA och målvaktsfrågan som tidigare diskuterats allra flitigast mellan Jennifer Falk och Zecira Musovic är inte längre en fråga efter Musovic formbesked senast. 

Odds: Sverige - Japan 

Spelbolagen erbjuder en mängd spelmarknader inför kvartsfinalen mellan Sverige och Japan, och är den andra matchen under mästerskapet som svenskornas motståndare får bära favoritskapet. Japan skrivs upp som favoriter enligt oddsen och inte konstigt det med tanke på prestationen såhär långt in i turneringen. Vill man inte ta ställning i 1X2-marknaden erbjuder spelbolaget spelbolagen också intressanta odds när det kommer till målskyttar, spelare som får kort eller hur många mål det blir i matchen. 

Odds från Expekt.se inför Sverige-Japan:

  • Sverige: 3.35 
  • Oavgjort: 3.25
  • Japan: 2.23


Inbördes möten

  • 30 juli 2021: Japan-Sverige 1–3 (Kvartsfinal OS) 
  • 28 juli 2012: Japan-Sverige 0–0 (Gruppspel OS) 
  • 13 juli 2011: Japan-Sverige 3–1 (Semifinal, VM) 
  • 9 juni 1995: Sverige-Japan 2–0 (Gruppspel, VM) 
  • 19 november 1991: Japan-Sverige 0–8 (Gruppspel, VM) 

Trolig startelva

Sverige har spelat med samma spelare i samtliga matcher förutom mot Argentina då man redan var klara för avancemang och vilade flera spelare. Det mesta inför kvartsfinalen talar för att man spelar med samma startelva som mot USA. Det skulle innebära att man mönstrar följande lag:

Zecira Musovic – Nathalie Björn, Amanda Ilestedt, Magdalena Eriksson, Jonna Andersson – Filippa Angeldahl, Elin Rubensson – Johanna Rytting-Kaneryd, Kosovare Asllani, Fridolina Rolfö – Stina Blackstenius

Speltips inför matchen

Jimmy Ewertsson, spelexpert på Rekatochklart.com har skrivit ett speltips inför Sverige-Japan och tror på en målrik tillställning. Jimmy som tidigare tagit ställning för Sverige tror däremot att det kommer bli tufft för Sverige och väljer därför att spela på mål i kvartsfinalen.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto