Publicerad på 14 Aug - 14:46

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Oddsen inför Sverige - Spanien


Sverige blir underdogs i semifinalen mot Spanien trots att man aldrig förlorat mot motståndet. Vi har samlat ihop odds och förutsättningar inför sommarens hittills viktigaste match.


Till oddsen hos Expekt.se

Inför Sverige - Spanien 

Det har blivit dags för Sveriges semifinal i Fotbolls-VM. Svenskorna är i högsta grad med och slåss om de främsta medaljerna efter att ha slagit ut både världsettan USA och favorittippade Japan. I semifinalen väntar Spanien, som får axla ett stort favoritskap mot Sverige trots att man haft det väldigt tufft mot Sverige historiskt. Svenskorna trivs med att vara underdogs och det har vi inte minst sett i slutspelet hittills. Peter Gerhardsson ser detta mötet som en stor utmaning för landslaget och spelarna själva tror på avancemanget fullt ut. Sverige har bara släppt in två mål i mästerskapet och har verkligen haft defensiven som sitt största vapen. 

Spanien har också imponerat under mästerskapet och det är framförallt offensiven som stuckit ut. Utöver förlusten mot Japan i den avslutande gruppspelsmatchen är det mycket som stämt för spanjorerna. Anfallarna Bonmati och Hermoso är stjärnorna att hålla koll på, om nu den förstnämnda kommer till spel. Bonmati fanns inte med på lagets söndagsträning. 

Senaste nytt hos Sverige 

Sverige har byggt på sitt självförtroende med ännu en seger i Fotbolls-VM. Nu väntar semifinal och Peter Gerhardsson tar sig dit med en så gott som skadefri trupp. Det är bara Caroline Seger som fortsatt är borta. Frågetecknet finns kring Kosovare Asllani som hade lite problem inför kvartsfinalen. Stjärnan ställdes dock ut på planen och gjorde gott ifrån sig. Inför Spanien skall Kosovare Asllani vara återställd. Därmed kan förbundskapten Gerhardsson ställa ut samma startelva som övertygade mot Japan senast. 

Odds från Expekt 
  • Sverige: 3.80 
  • Oavgjort: 3.30 
  • Spanien: 2.06 

Till oddsen hos Expekt.se

Inbördes möten

  • 7 oktober 2022: Spanien - Sverige 1-1 (Träningsmatch) 
  • 24 maj 1998: Sverige - Spanien 3-1 (VM-kval) 
  • 3 maj 1998: Spanien - Sverige 1-2 (VM-kval) 

Trolig startelva

Sverige har spelat med samma startelva i samtliga matcher under Fotbolls-VM förutom den avslutande gruppspelsmatchen mot Argentina. Där roterade Gerhardsson rejält och använde spelare som inte tidigare - eller nu senare - fått chansen. Sverige blev också det landslag i turneringen som använt flest spelare i och med den matchen. Det mesta talar för att vi får se samma startelva från Sverige som mot Japan här. 

Musovic; Björn, Ilestedt, Eriksson, Andersson; Angeldahl, Rubensson, Asllani; Rytting-Kaneryd, Blackstenius, Rolfö.  

Speltips inför matchen 

Jimmy Ewertsson, spelexpert på Rekatochklart.com har haft en fin form under sommarens mästerskap och prickade även rätt under kvartsfinalen. Nu är han tillbaka med ett nytt speltips inför Sverige-Spanien där han tror på ett målrikt möte men undviker att ta ställning kring 1X2.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto