Publicerad på 22 Apr - 14:35

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Otto Wallin: Anthony Joshua har tappat självförtroendet mot mig



Foto: Bildbyrån

Sundsvallsboxaren Otto Wallin ger sin syn på tungviktsfajten mellan Tyson Fury och Dillian Whyte den här helgen. Den svenske boxningsstjärnan pratar också om en framtida match mot Anthony Joshua. 
– Jag känner att jag är lite av en late bloomer i boxning. Så jag tror bara att jag kommer att bli bättre och att han är på väg nedåt litegrann, säger han till Vegasinsider.com

Vegasinsider: Tyson Fury är favorit att vinna mot Dilian Whyte och du har själv sagt att Whyte inte är kvick nog för att slå Fury. Finns det någon chans för Whyte att ta hem det? Vilken strategi kan han använda för att få ett nödvändigt resultat?

– Jag tror att alla som kliver in i ringen har en chans och Whyte är en stark kille som slår rätt så hårt, så det är en kille du aldrig kan underskatta, säger 31-årige Otto Wallin och fortsätter:

– Han har alltid en chans och för att slå Fury måste han verkligen vara aggressiv och få till en fight, för han kan inte vinna en boxningsmatch mot Fury när det är för stort avstånd och Fury bara jabbar och boxar bort honom hela kvällen. 

– Han måste träffa kroppen en hel del, för det är ett stort mål. Fury har en bra överkropp, huvudrörelse och försvar. Så han (Whyte) behöver träffa kroppen. Och när Fury kommer nära, låt honom inte binda upp dig och luta sig över dig, för det kommer att trötta ut dig totalt vilket hände när jag mötte honom (2019).

Wallin tycker att han utvecklats mycket som boxare sedan den matchen och skulle gärna ställas mot Fury igen. 

– Personligen anser jag att jag är på en bättre plats idag. Det var en grymt bra erfarenhet för mig att gå tolv ronder mot honom. Och jag tycker att jag blivit bättre sedan dess och jag vet vilka saker jag hade gjort annorlunda om jag fick möta honom igen. 

Vegasinsider: Vad skulle det vara? 

– Jag kan inte avslöja det nu. 

Det är en hel del snack om att Otto Wallin ska få gå upp emot Anthony Joshua efter att han mött Oleksandr Usyk. Wallin hoppas och tror att det kommer att hända. 

– Jag tycker att det hade varit jättekul. Det har varit en del snack om att jag ska slåss mot Joshua nu om Usyk inte kan göra det. Det hade varit otroligt bra för mig. En stor möjlighet, och om jag slår Joshua, så skulle jag mer eller mindre vara i världstoppen och kan slåss mot Fury igen. 

– Jag ställdes mot honom två gånger som amatör. Jag föll på domarbeslut båda gången, men det var väldigt tajta fajter. Jag sparrades med honom 2016. VI sparrade många gånger innan han tog sin första världstitel. Men jag hoppas att få den fajten vid något tillfälle. 

Vegasinsider: Hur rankar du dina chanser mot AJ? Vad tror du att du har för fördelar mot honom?

– Jag tycker att jag är en bra boxare, en intelligent boxare. Ganska snarlik Usyk, men inte helt likadan såklart. Och det tror jag ger (AJ) problem.

– Jag tycker att han är lite på väg nedåt. Jag känner att han tappat självförtroende i sig själv och gentemot mig. Jag känner att jag bara blir bättre. Jag känner att jag är lite av en late bloomer i boxning. Så jag tror bara att jag kommer att bli bättre och att han är på väg nedåt litegrann. 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto