Otto Wallin: Fury valde Chisora för en lätt match

Publicerad på 29 Nov - 15:29

bc_admin

bc_admin

29 Nov - 15:29

Med en stor match i tungviktsdivisionen på gång i helgen i London träffade Rekatochklart.com den svenske boxaren Otto Wallin för att prata om matchen Tyson Fury vs Derek Chisora. Otto avslöjade även att han själv kan ha en match på gång.

Tyson Fury gick i pension redan i april. Hur kommer den ledigheten att ha påverkat honom när han kommer till den här matchen?
- Tyson Furys pensionering var väldigt kort och jag misstänker att han tränade hela tiden ändå. Så jag tror inte att "pausen" kommer att påverka honom särskilt mycket på något sätt.

- Vad har du för förväntningar på matchen mellan Fury och Chisora?
Jag sparrade faktiskt med Chisora i en vecka för att förbereda honom inför den här matchen. Jag tror att Chisora har en bra uppfattning om vad han behöver göra inför den här matchen. De har uppenbarligen redan kämpat två gånger och Tyson Fury har vunnit båda, men Chisora vet vad han måste göra i den här matchen.

Tyson Fury stoppade Chisora förra gången de möttes, men Chisora är mycket tålig. Chisora är en sådan tuff kille. Han är alltid med på noterna. Men för mig är Tyson Fury den klara favoriten. Det kommer att bli svårt för Chisora.

Chisora måste vara aggressiv. Han måste hålla sig på honom. Chisora är uppenbarligen mindre och han är långsammare. Så om detta blir en "boxningsmatch" kommer det att bli en lätt kväll för Tyson Fury. Men om Chisora kan vara aggressiv, hålla sig på Tyson Fury och träffa kroppen mycket kan han definitivt få något att hända.

- Vilka är Tyson Furys nycklar för att vinna?
Jag tror bara att Tyson Fury måste vara sig själv. Han har en så bra räckvidd. Han är längre än Chisora. Han kan hålla Chisora borta från honom. Men Tyson Fury kan vara aggressiv och försöka trycka tillbaka honom.

Jag tror att det är ganska enkelt för Tyson Furys läger. Chisora är mindre och de känner till hans spelplan. Chisora kommer att försöka vara aggressiv, och om Fury kan hålla distansen och själv vara aggressiv och trycka tillbaka Chisora, blir det så mycket lättare för Fury.

- Hur tror du att Tyson Fury värderar den här matchen mot Derek Chisora?
Jag skulle tro att Tyson Fury ser den här matchen mot Chisora som en lätt match. Jag tror att Furys plan är att ta den här "lätta" matchen och sedan kanske satsa på den stora Oleksandr Usyk-matchen i början av nästa år.

Fury har valt ut Chisora för att få en lätt match för sig själv. Det verkar helt enkelt inte finnas något intresse från någon i Fury-lägret att slåss mot mig igen. Jag tvivlar inte på att han vet att det skulle bli en mycket tuff match och jag känner att det är något han inte vill ha just nu.

- Finns det något nytt från din egen strävan efter en stor match?
Det finns inget nytt och konkret för mig att rapportera om i det här skedet. Men det finns en del bra samtal om att jag och Anthony Joshua ska slåss mot varandra. Jag ska nog veta senare i veckan om de kommer med ett riktigt erbjudande eller inte.

Det pågår några bra samtal mellan promotorerna och jag är hoppfull inför den matchen. Inget konkret ännu men jag hoppas få ett riktigt erbjudande den här veckan, avslutar Wallin.

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto