Publicerad på 1 Mar - 15:07

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Otto Wallin: Tommy Fury har stora skor att fylla

När Jake Paul mot Tommy Fury nu är avklarad har vi träffat Otto Wallin för att prata om resultatet av matchen.
Är du förvånad över att Jake Paul mot Tommy Fury blev som det blev? 

– Jag är inte förvånad över att det blev som det blev. Jag har ärligt talat inte följt Jake Paul så mycket, men när jag har sett honom har jag sett att han inte är särskilt välpolerad. Och han har inte grunderna för en riktigt bra boxare. Det betyder att han inte har ett bra anfall och ett bra försvar. Han kanske har ett bättre anfall än hans försvar eftersom han har en viss slagstyrka och han har kunnat slå ut killar som inte har varit på en hög nivå i boxning.

Detta är kanske första gången Jake Paul möter något som kan betraktas som en boxare. Är du förvånad över Jake Pauls brister i ringen? 

– Jag trodde att matchen skulle bli en 50/50-match och att den skulle bli jämn, och det tror jag att den var.
Jag tror att skillnaden var att Tommy Fury var lite mer slipad och man kunde se att han hade en "traditionell" boxningsbakgrund. Jag kan dock inte säga att han imponerade på mig heller. Men man måste komma ihåg att Tommy Fury bara är 23 år gammal och att han fortfarande har mycket tid på sig att bli bättre. Och han har bara så stora skor att fylla som bror till Tyson Fury. Självklart är han inte i samma liga som Tyson just nu, men med tiden kanske han kan nå dit.

Vad anser du vara nästa logiska steg för Jake Paul? Finns det några andra "normala" boxare som du skulle kunna se honom slåss mot?

– Jag tror att nästa steg för Jake Paul skulle vara att bara stanna kvar i den där typen av "influencer boxing"-grejen där han slåss mot en annan högprofilerad influencer eller MMA-fighter eller något liknande eftersom han inte är redo för en riktigt bra boxare, vilket är ganska uppenbart. Jag rankar inte Tommy Fury särskilt högt, och han slog Jake Paul. Så jag tycker att Jake Paul bara ska fortsätta att göra det han har gjort. Han har gjort det bra för sig själv och tjänat massor av pengar med begränsad erfarenhet av boxning. Så han bör jag tycker att han bör hålla sig till det för tillfället. Och sedan kanske han om några år, när han har blivit bättre, kan börja möta riktiga boxare.


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto