Publicerad på 31 Okt - 15:31

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Poängkungen kan lämna Giffarna: "Vi har inte pratat"


Två raka segrar ger GIF Sundsvall och Erik Andersson skönt andrum i bottenstriden av Superettan. Men även om ett nytt kontrakt snart kan vara i hamn är poängkungens framtid i klubben mycket osäker. Kontraktet löper ut och inga samtal pågår om en förlängning. 

GIF Sundsvall rasade ur Allsvenskan i fjol med blott 14 intjänade poäng och en bedrövlig målskillnad av 28-80. Men även 2023 har varit en lång, tuff säsong för alla i och runt GIF Sundsvall. Efter två raka segrar ser det dock ut som att Giffarnas allra värsta fara är över och mycket talar för att klubben spelar i Superettan även nästa år. 

En av lagets absoluta nyckelspelare är mittfältaren Erik Andersson. 26-åringen kom till Giffarna från Trelleborg inför säsongen 2021 och har i år varit poängbäst med sina fyra mål och elva assist. Andersson var högst involverad i måndagskvällens seger mot Örgryte med ett fint instick till Pontus Engbloms 1-0-mål som blev matchens enda mot Örgryte. 

– Klart att det var jätteskönt. Efter förlusten mot Brage visste vi att vi behöver börja vinna matcher och mot Örebro gör vi en fin laginsats och har lite marginaler med oss. Mot Örgryte tycker jag att vi är det bättre laget sett över hela matchen. Klart att det känns skönt att ha allt i egna händer, säger han till Rekatochklart.com. 

Vad har varit skillnaden dessa två matcher?

– Superettan är väldigt jämn och det är ofta små grejer som avgör matcherna. Om man är klinisk och tar vara på sina chanser vinner man oftast. Det brukar ofta vara något skitmål eller på fasta situationer som avgör matcherna, men överlag har vi lagmässigt varit bra och stabila och inte släppt till mycket chanser.

Hur ser du på din egen insats i år?

– Det hade säkert kunnat vara ännu bättre men poängmässigt har jag inte haft en sådan här bra säsong tidigare vilket är kul. Nu är det bara att samla kraft i veckan för att vinna mot AFC Eskilstuna. Det finns inget annat. 

Hur har det varit mentalt den här säsongen med tanke på att ni hade ett hemskt fjolår också?

– Klart att det hade varit roligare att slåss i toppen. Supportrarna och staden har krav på oss att vara i elitfotbollen så det har så klart inte varit jättekul när det gått tungt för oss. Sedan är den här serien svår att tippa. De som i förhand tippas sist kan lika gärna vinna skiten som vi sett hända flera gånger. 

– Jag försöker att inte läsa för mycket i tidningen och kolla för mycket på tabellen. I stället för att läsa grejer som tar din energi är det bättre att fokusera på saker som ger energi. 

Erik Anderssons kontrakt löper ut efter säsongen och några samtal om en förlängning pågår inte, berättar han. 

– Vi har inte pratat något om det. Det handlar bara om att fokusera på matcherna som är kvar. 

Är du öppen för att stanna?

– (Tystnad) Jag fokuserar på matcherna som är kvar, säger han. 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto