Publicerad på 20 Apr - 13:48

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Polsäter inför omgång 4 - bästa tipsen i Allsvenskan Fantasy



Det duggar tätt med allsvenska matcher nu när en midweek-omgång är inklämd på onsdag och torsdag. Tajt matchande öppnar för viss rotation i lagen och det gäller att försöka hålla koll på uttalanden i media och hur lång vila lagen har inför och efter veckans match. Som allsvensk bettare är det bra att vara på hugget när startelvorna släpps för att se om någon nyckelspelare vilas. 

Ett par saker att hålla koll på: 

- Blåvitts rutinerade garde (Berg, Svensson, Wendt, Bjärsmyr och Sana) konstgräsmatchades i ett hett derby mot Häcken på söndagen. Redan på onsdag väntar Djurgården på hemmaplan. En vilodag mindre än DIF. Orkar veteranerna ladda om eller kommer någon vilas? 

- AIK spelade en tuff match mot Malmö i söndags och har nu oglamourösa Varberg hemma innan ett hett DIF-derby på söndag. En match i taget brukar gälla utåt, kommer spelarna kunna leva efter det? Bra segerchans för Gnaget, men tror inte det blir en topprestation (Läs Polsäters speltips här!)

- Norrköping gjorde en bra match mot Djurgården och kunde fått med sig poäng. Har nu Häcken på hemmaplan på onsdagen. Högmos gäng har en vilodag mindre. Tror det är dags för Peking-seger här och har själv spelat Norrköping draw no bet. 

- Malmö har Värnamo borta inklämd mellan AIK och Blåvitt på hemmaplan. Bör rimligtvis bli en del rotation i Värnamomatchen från Milojevic sida. Har tillräckligt bred trupp för att klara det, men jag räknar inte med någon topprestation från Malmös sida och hade aktat mig för att spela ett tufft minushcp. Kan vara ett bra liveobjekt dock – skulle Malmö inleda lite småsegt kan oddset på rak MFF-seger snabbt ticka upp mot 1.80 – då kan det vara intressant att spela för mig.

BÄSTA FANTASYTIPSEN


Fantasy då? 
Även i Fantasy måste hänsyn tas till spelschemat. En del risk för bänkningar och det är såna här gånger det lönar sig att ha en bänk fylld av spelare som faktiskt får minuter. Värt att tänka på att de flesta mangers sitter i samma båt och har samma funderingar, så min rekommendation hade varit att inte göra något drastiskt här. Hade inte spelat några chips och hade verkligen tänkt mig för om det är värt att ta minuspoäng för att göra två byten. 

Bajens offensiv bör fortsatt gå att luta sig mot (de har fem vilodagar inför Degerfors borta och tre inför Sirius i nästa omgång). Någon där skulle kunna vara ett bra kaptensalternativ mot Degerfors skakiga defensiv. 4-1 i motsvarande match i fjol. 

Ett annat bra kaptensval är Kalmars Oliver Berg. Målskytt och bra insats mot Degerfors. Är Axel Lindahl (sjuk mot Degerfors) tillbaka är han ett alternativ också då alla lag som möter Giffarna har hygglig chans på nolla. 

Varningar: 

Birmancevic

Bra spelare och tacksam uppgift (Värnamo) på pappret, men tror det finns viss rotationsrisk här. Byttes ut efter 59 minuter mot AIK utan att ha uträttat så mycket. Vilades han inför Värnamo eller ett tecken på att han roteras? Veckomatchen är inklämd mellan AIK och Blåvitt, två av de viktigaste allsvenska matcherna för Malmös del. Jag har redan bytt ut Birmancevic, om jag haft kvar honom hade jag sneglat på ett byte mot Kalmars Oliver Berg. 

Ondrejka

Utbytt efter en timme och inhoppande Okkels gjorde mål. Rotationsrisk även här då Elfsborg har bra konkurrens på den positionen. Ingen spelare jag hade bytt ut, men hade inte bytt in och kommer absolut inte välja till kapten. 

Kouakou 

Skadades i Helsingborgsmatchen och är inte med här. Ska inte var långvarigt, men man vet aldrig. Ingen spelare att byta in i alla fall. Kryllar inte av bra billiga forwardsalternativ men med tanke på att ett tufft schema väntar Sirius kan Kouakou bytas ut. Mjälbys Moro är ett bra och billigt alternativ om du vill frigöra pengar. Annars finns någon av nykomlingarnas anfallare (Engblom, Hurk och Antonsson) som är garanterade speltid men nog inte blir några poängmaskiner. Hurk har inte imponerat (inte hans lag heller), men han spelar dubbelt i omgång sex och kan vara ett alternativ om du vill gambla lite.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto