Publicerad på 25 Apr - 12:26

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Polsäter och Snäcke om kvällens heta drabbningar!

Djurgården mot Malmö FF och Brighton mot Manchester City. Våra experter Christian Polsäter och Alexander Snäcke analyserar och levererar sitt bästa speltips inför kvällen. 

Djurgården tillbaka på ruta ett på Friends Arena. Vad talar för att laget studsar tillbaka mot MFF?

– Historiken och att det bör finnas revanschsug efter ännu ett allsvenskt fiaskoderby, säger Polsäter. 

Din analys av MFF så här långt?

– Hotar på många olika sätt, släpper till relativt få målchanser och att de fått igång stora delar av truppen redan. Ser precis så bra ut som många befarade inför säsongen då Malmö skulle jogga hem serien. Det enda som kan störa laget i en allsvensk kontext är väl om de säljer ett par nyckelspelare i sommar och misslyckas med att ersätta dessa med befintliga/nya spelare. Men då inget annat lag ser ut att kunna utmana Malmö FF över tid är det bara att acceptera att tabellspänningen får hittas på annat håll än i titelstriden.

DIF har ändå bra statistik mot MFF genom åren. Inte minst på Tele2 Arena. Hur mycket spelar det in här?

– Tycker ofta det varit lite speciella förutsättningar i den här matchen. Minns bland annat 2022-mötet när ett skadekrisande Malmö startade med Eric Larsson och Chalus (självmål efter en kvart) som mittbackar. Ser lite annorlunda ut den här gången.
 
– Risken är väl att Henrik Rydström (hädiskt facit mot Kim & Tolle) går bort sig för att bryta förbannelsen mot DIF-tränarna.

Vilken matchbild förväntar du dig och hur lyder ditt bästa speltips?
 
– Jag har skrivit att jag tror på mål här. Även om det är tidigt på säsongen så kan en MFF-seger öppna upp ett avstånd som det är svårt att se Djurgården hämta igen, så det är lite av en måstematch för deras del. 
 
– Samtidigt svårt att se Malmö gå mållösa från någon match den här säsongen med tanke på de offensiva vapnen de här. Slutresultat? Hoppas (för tabellspänningens skull!) på 3-2 Djurgården. Inhoppande Tokmac avgör i 85:e?

Ny bonus: 1500 kr i gratisspel hos Betinia!

Wow, vilket titelrace i Premier League. City har det i egna händer men Arsenal imponerade och Liverpool spelade 0-2 mot Everton i onsdagens derby... Vad säger du om matcherna som spelats? 

– Extremt imponerande av Arsenal att lyckas hitta kraft efter uttåget ur CL och förlusten mot Aston Villa. Jag var lite tveksam till om man skulle kunna ladda om och göra en stark avslutning på säsongen, men känslan är nu att man kommer utmana City hela vägen till mållinjen, säger Snäcke och fortsätter:

– Samma sak går inte riktigt att säga om Liverpool. Känslan jag haft under en längre tid är att prestationerna inte legat i linje med hur många poäng man lyckats få med sig, och nu har verkligheten börjat komma ikapp. Förlusten mot Everton i derbyt under onsdagen var blytung, och när bärande spelare som Salah, Van Dijk och Nunez är så pass formsvaga som man för tillfället, finns alltid risken för plumpar.

Och så har vi Manchester City, som kan vara utan Håland, mot Brighton. Hur går dina tankar där och vad är bästa speltipset i din bok? 

– Först och främst ska det sägas att Håland varit rätt formsvag sedan han kom tillbaka från sin skada, och skulle han inte komma till spel mot Brighton ser jag inte det som ett otroligt tungt tapp. Man har en offensiv som är världsklass oavsett.
Brighton tycker jag ser rätt utloggade ut. De Zerbi kan mycket väl redan vara någon annanstans i tankarna och formen den senaste tiden har varit svag. Man kommer säkert bjuda upp till dans mot City, men jag tror inte man har vad som krävs för tillfället för att stå upp över 90 minuter. Att lägga sig i vänsterfilen en stund och spela Manchester City asian -1,5 till 2.05 hos QuickCasino blir mitt drag! Läs reken här. 

Vilka drar längsta strået i kampen om ligatiteln och varför?

– Det gör nog, tyvärr, Manchester City. Spetsen, men även framförallt bredden i truppen, tror jag kommer bli avgörande. Man har även ett relativt enkelt återstående spelschema och jag har svårt att se hur man ska tappa poäng i någon av de matcherna som återstår.

Hämta 1500 kr i gratisspel hos Betinia

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto