Publicerad på 15 Apr - 15:42

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Polsäters tankar inför omgång tre - och Fantasy!



Påskhelgen bjuder på flertalet fina Allsvenska drabbningar. Göteborgsderby, hetsmötet Malmö mot AIK och Djurgården – Norrköping är tre av matcherna som sticker ut. Här är mina speltankar och fantasyidéer inför omgång tre. 

Hammarby – Mjällby (fredag 15:00) 

Kommentar: Hand upp den som trodde Mjällby skulle stå på sex poäng efter Elfsborg borta och Djurgården hemma? Magisk start som ger arbetsro. Men tycker de haft lite medstuds i bägge matcherna hittills och jag tror det tar stopp här. Hammarby asian -1 känns som ett bra spel – som jag varit inne på tidigare tycker jag Bajen ser väldigt bra ut. 2-0? 

Djurgården – IFK Norrköping (lördag 15:00) 

Kommentar: DIF fick med sig tre poäng mot Degerfors med lite av ett nödrop. Gick sedan på en mina mot Mjällby på en studsig gräsplan. Ställs mot ett Norrköping som fått en riktigt tung start på årets säsong med två 1-0-förluster. Tycker Djurgårdens segerodds står lite lågt i skrivande stund (under 1.80 just nu). Kommer dock bevaka den här match där jag på förhand är lite inne på att det kan bli målrikt. Norrköping bara måste få utdelning offensivt och Djurgården släppte till enormt många lägen i hemmapremiären. Ser det hyfsat öppet ut första 5-10 minuterna kan det bli ett överspel från min sida. 2-1? 

Varberg – Sundsvall (lördag 15:00) 

Kommentar: Sundsvall räckte inte till alls mot Hammarby. Noll poäng på två matcher och redan uppförsbacke. Många tänker nog att Varberg bara vinner här, men jag är lite inne på att det kan skrällas. X2 eller asian +0,5 är min tanke då Varberg sällan trivs som klara favoriter på hemmaplan. 1-1? 

Kalmar – Degerfors (söndag 15:00) 

Kommentar: Kalmar är rättmätiga favoriter här på hemmaplan. Degerfors såg väldigt bra ut mot Djurgården i premiären men var sämre än Häcken senast. Släpper fortsatt till många målchanser. Spelmässigt så lockas jag av Degerfors över 3,5 hörnor på Bet365. Har haft många inlägg i första matcherna och skapade tio hörnor borta mot Djurgården i premiären. 

Malmö FF – AIK (söndag 15:00) 

Kommentar: Malmö har inte riktigt hittat rätt spelmässigt hittills, men höjden finns ju såklart med tanke på truppen de har. AIK gick tillbaka till grunderna mot Norrköping och tog en 1-0-seger efter hörnmål. Här tycker jag att det under 2,5 mål lockar och jag har tagit det spelet. Tror AIK kommer fortsätta spela sitt lite mer klassiska shape-spel här, Grzelak vill nog inte ha en hawaiimatch där lagen byter chanser med varandra. Malmö har nog en del respekt även för AIK och den offensiven de har. Så jag tror på ställningskrig inledningsvis och få målchanser. 

Häcken – Göteborg (söndag 17:30) 

Kommentar: Hett derby mellan två fullpoängare. Lurig match ur ett spelperspektiv där det blir intressant att se hur Blåvitts äldre trupp hanterar konstgräset. Faktiskt lite inne på att båda lagen gör mål här med tanke på hur bra Berg sett ut hittills och då Häcken ska ha toppchans att näta också. 

Elfsborg – Värnamo (söndag 17:30) 

Kommentar: Dags för Elfsborg att ta säsongens första trepoängare. Värnamo ska inte underskattas, men tror de är ett motstånd som passar boråsarna. Tycker Elfsborg studsade tillbaka efter premiärbesvikelsen och 1-1 i Malmö är alltid starkt. Asian -1 lockar här. 3-1? 

Sirius – Helsingborg (söndag 17:30) 

Kommentar: Två uddamålsförluster för Helsingborg här. Sirius har fyra poäng efter två matcher. Inget lockar mig direkt spelmässigt på förhand. 

TIPS I ALLSVENSKAN FANTASY

Några Fantasytankar: 

Jag sitter på tre Bajenspelare här. Hammarby har lägst expected goals against hittills efter de två rätt tacksamma uppgifterna de haft. Ändå släppt in mål i bägge matcherna. Jag fortsätter gnugga att de ska hålla nollan. Tror den kan komma här mot ett Mjällby där jag tror det kan bli en reaktion. 

Elfsborg har såklart en tacksam uppgift också, som jag var inne på inför förra omgången är det nog bra att ha kvar de spelarna. Bra schema väntar kommande fyra matcherna. 

Behövs en billig mittfältare? Mjällbys Otto Rosengren (4.5) har fått mycket beröm av Brännström och Mjällby har en del skadade spelare på den positionen. Känns given i Mjällby men kommer såklart inte dra in jättemånga poäng för mål/assist. 

Inför säsongen höjde jag ett varningens finger för Magnus Eriksson, som jag tycker är för dyr. Har inte ändrat mig efter två matcher då Djurgårdens mittfält hackat lite. Fortfarande många som äger honom – jag hade bytt ut Mange mot en Bajenmittfältare (Besara eller Ludwigson) eller Oliver Berg. 

 
Kaptensval? 
- Jeahze är ett intressant val igen. Ställs mot sin gamla klubb. Bra chans på nolla och offensiva poäng i ett Hammarby som öser in mål. Gustav Ludwigson, Besara och Selmani andra tänkbara alternativ från Hammarby. 
- Johan Larsson i Elfsborg. Chans på nolla och tar fasta situationer.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto