Publicerad på 15 Feb - 15:52

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Populäraste Champions League-lagen i Sverige

Liverpool är överlägset det mest googlade laget i Sverige som ännu spelar i Champions League visar en undersökning genomförd av Rekatochklart. Det näst mest googlade laget är Real Madrid tätt följt av en engelsk och en fransk klubb.

Efter en tids uppehåll är äntligen Champions League tillbaka då det nu vankas åttondelsfinal. Inget svenskt lag har dessvärre tagit sig så långt i turneringen, men det betyder inte att svenska fans inte engagerar sig i europeisk fotboll. 

En undersökning från Rekatochklart visar att bland lagen som spelar i åttondelsfinalen är Liverpool det mest googlade laget i Sverige, med nästan dubbelt så många sökningar som tvåan Real Madrid. 

Av de fem undersökta lagen är det Liverpool som har haft en stadig placering som det mest googlade laget under de senaste tre åren. Antalet sökningar på Liverpool ökade rejält under 2022, en trend som även syntes bland sökningar relaterade till Real Madrid och Manchester City. Intresset för Chelsea och Paris Saint-Germain har dock stagnerat mellan 2021 och 2022.

Om man ser till var i landet som man har googlat mest på dessa fem lag, så är andelen av sökningar på Liverpool störst i Blekinge och Halland. Andelen sökningar på Real Madrid, Chelsea och Manchester City kommer i stor del från Västmanland medan den största andelen av sökvolymerna på Paris Saint-Germain kommer från Södermanland.

Om sammanställningen

Undersökningen är baserad på antalet sökningar per månad under 2020, 2021 och 2022 på de 16 lagen som har tagit sig till åttondelsfinal i Champions League 22/23. Sökvolymerna är hämtade från Google Keyword Planner och Google Trends.

För mer information, vänligen kontakta:
Susanne Höglund, 56K Digital, [email protected]

Om Rekatochklart

Rekatochklart.com är Sveriges största och ledande online-community inom sportspel. Vi är en oberoende sajt och ej knutna till något specifikt spelbolag. Vårt primära mål är att tillsammans med våra skribenter och medlemmar förse Rekatochklarts läsare med spelanalyser och vinnande speltips. Rekatochklart ägs av Better Collective, en världsledande mediekoncern inom sportbetting.
www.rekatochklart.com


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto