Publicerad på 14 Sep - 10:59

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Profilerna på Rekat - Christian Polsäter: Jag älskar säsongsspel!



Vilka är personerna bakom rekarna på Rekatochklart? Varje vecka framöver presenterar vi en av våra tipsters i en längre intervju. Näst på tur är vår profil och trotjänare Christian Polsäter!

Berätta om din bakgrund inom fotbollen?

– Spelade fotboll hela uppväxten upp till ungdomsallsvenskan. En motståndartränare beskrev mig enligt följande: "som en Håkan Mild, fast med spelkänsla, bra fot och spelförståelse".
Gjorde lite a-lagsmatcher på lägre nivå (div 2-5) innan jag la ner "karriären" för att satsa på annat skoj. På senare år har det blivit lite Korpen, men numera ligger skorna på hyllan.

Hur kommer det sig att du fastnade för betting?

– Min pappa brukade spela en del. Från ungefär 10-12-årsåldern brukade jag ringa in en "säker" trippel på Sportbladets spelsidor som pappa fick slänga in i spelbutiken.
Därefter blev det att jag började spela själv på den tiden det gick utmärkt att slänga in kuponger mot kontantbetalning utan att behöva visa något leg.

– När jag blev lite äldre började jag inse att det gick att omvandla viss kunskap om lag i lägre divisioner till hyggliga spel. I samma veva började jag följa Allsvenskan slaviskt och det har varit min favoritliga sedan dess.

– Hade bettingen fungerat som i början på 2000-talet med trippelkrav och enbart det statliga utbudet hade jag lagt ner för länge sedan, men branschen har utvecklats rejält;
Framför allt hela onlineexplosionen, som gav bland annat livebetting, bättre odds och fler spelallternativ. Därefter saker som prestationsdata (xg och annat), det snabba informationsflödet via Twitter och så vidare. Men även all mängd content som finns att ta del av idag.

– Så att spelbranschen har utvecklats har gjort att jag bibehållit intresset för betting.

Vad skriver du om på Rekat och vad bettar du mest på själv?

– Skriver om fotboll, mestadels Allsvenskan. Men även lite storligor och landslag.
Mina egna spel är nästan uteslutande på fotboll. Har ett kontaktnät med folk som är duktiga på andra sporter såsom bandy, tennis och annat. Så det blir att jag ryggar dem ibland.

Vilken spelmarknad gillar du mest?

– De klassiska marknaderna är de jag spelar mest på - 1x2, olika hcp-varianter och över/under.
På senare tid har jag också börjat spela på hörnor - en spelform jag tycker är väldigt rolig. Lite annorlunda och ofta lägre återbetalning, vilket kan göra det svårt. Men tycker ofta det finns bra spel att hitta där.
Sen älskar jag att spela säsongsspel. Mest som ett nöje egentligen, särskilt med dagens inflationssiffror. Men att jobba in en över eller underlina för mål på en spelare man har en take på inför säsongen är riktigt fint.

Har du någon gammal spelanekdot när det gick extra bra eller extra dåligt?

– Brukar vara dålig på att komma ihåg sånt där. En sak som dyker upp är ett telefonsamtal med en dåvarande flickvän för 10-12 år sedan. Hon gillade att ha de där långa och lågintensiva telefonsamtalen som går på tomgång och jag hade på känn att det skulle bli ett sånt när hon ringde. För att göra det lite mer uthärdligt drog jag igång en ljudlös livestream på någon europeisk Intermatch som just dragit igång. Av oklar anledning spelade jag 200 kr på att inget av lagen skulle få tre hörnor i matchen, 29.00 i odds. Tiden gick och hörnorna uteblev. Sista 10-15 var det ruskigt nervöst då hörnstatistiken var 2-1 till något av lagen. Men spelet satt och jag vann 5800 kr. För mig var det mycket pengar på den tiden.

– Ett sämre minne var när jag var på en svensexa med några kompisar. Vi hade lagt ett extremt svagt Stryktips, men på en favoritbetonad kupong hade vi chans på 13 rätt inför sista matchen. Spik Man City hemma mot Tottenham. Stod 2-2 när Man City tryckte in segermålet (trodde vi) på en sen hörna. Hade inte blivit några stora summor, men 13 rätt med några av sina bästa vänner på en Svensexa, klart stämningen höjdes en aning. Från ingenstans hittade dock VAR (då i sin linda) någon oförklarlig offside och matchen slutade 2-2. Stämningen återhämtade sig inte riktigt.

Vilka vinner Allsvenskan?

– Har sagt Malmö FF hela vägen, håller fast vid det.

Vilka går upp från Superettan?

– Västerås och Utsikten behöver inte ta många poäng till för att försprånget ska bli ointagligt, så det blir väl det tråkiga svaret.

– Känns inte som en superstark upplaga av Superettan, så oavsett vilket lag som får kvala tror jag får det tufft.

VAR - är du för eller emot?

– Jag var emot VAR när det infördes och gillar det fortfarande inte.
Men bortsett om Allsvenskan ska ha VAR eller inte så är diskussionen om att vara för eller emot VAR över. Kan inte se att det rullas tillbaka internationellt härifrån med tanke på hur fotbollen styrs. Det har införts och kommer finnas kvar, nu handlar det bara om att försöka få fram en version som känns hyfsat okej att leva med.


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto