Publicerad på 8 Sep - 09:58

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Profilerna på Rekat - Gio Rojas: "Två otroliga veckor"



Vilka är personerna bakom rekarna på Rekatochklart? Varje vecka framöver presenterar vi en av våra tipsters i en längre intervju. Näst på tur är Giovanni "Gio" Rojas - vår expert på sydamerikansk fotboll! 

Berätta om din bakgrund inom fotbollen?

– Började min "fotbollskarriär" som 9 åring i Inter Orhoy, ett lag hemmahörande i Tensta. Klubben blev sedan en del av Vasalund innan jag gick över till BP. En knäskada satte stopp för proffsdrömarna när jag spelade med BPs J-16. Skämt åsido, jag slutade för att jag valde att elitsatsa på en annan sport istället.
Idag är jag fotbollstränare i yngsta sonens lag, precis som jag tidigare också var det för min äldsta.

Hur kommer det sig att du fastnade för betting?

– Jag och min pappa brukade lämna in gemensamma stryktipsrader när jag var < 18 år.
I och med att jag alltid haft ett stort fotbollsintresse och dessutom tidigt sett bettingen som något underhållande (stryket med farsan) så blev bettandet, om än i små mängder, en del av nöjet. När jag ett par år senare började jobba natt så började jag följa den sena Sydamerikanska nattfotbollen på en intensiv nivå, och på den vägen har det fortsatt.

Vad skriver du om på Rekat och vad bettar du mest på själv?

– Jag skriver om sydamerikansk och mexikansk fotboll. Det innebär både ligaspel, de kontinentala cuperna och landslagsfotbollen. Jag spelar på samma spel som jag rekar. Utöver det spelar jag också på en del utstick ibland och ryggar ett par personer. 

Vilken spelmarknad gillar du mest?

– Jag spelar främst på asianlinor (hcp/ö/u). Bäst resultat har jag på mina underspel, även om de kanske är tråkigast att följa live! Under vissa mästerskap brukar jag nörda ner mig lite i statistikspel, men det är inget jag satsar på på daglig basis.

Har du någon gammal spelanekdot när det gick extra bra eller extra dåligt?

– Finns många! Men den som jag brukar dra handlar om dem tre veckorna när jag var 20-ish som kanske formade mitt spelande allra mest. Jag hade två helt otroliga veckor där jag via ganska aggressivt spelande drog in en för mig då oerhörd stor summa (ett par månadslöner). Det var ingen stor kupong utan vi pratar om en hög omsättning spel och en inte helt hälsosam bankroll management.

– Ung och dum som jag var så tänkte jag att jag var odödlig. Hur kan det vara så lätt? Tji fick jag och den efterföljande veckan förlorade jag drygt hälften av det jag hade vunnit. Men, fast besluten om att det inte skulle hända igen så satte jag mig och läste spelteori, sannolikhet och do's and don'ts. Det jag hade kvar fick bli min spelkassa som jag skulle jobba mig uppåt med! Dessa veckor blev katalysatorn till en sundare och framförallt smartare förhållning till bettingen.

– Ett annat roligare minne är när jag satt inne i en urgammal bettingchatt som jag drev för dryga 10 år sedan. Vi var några som satt uppe och kollade på brasiliansk fotboll varpå vi går in på att Corinthians ska vända matchen på slutminuterna. Brutal press och de var det bättre laget i grunden. Två snabba mål och 101-oddsaren var ett faktum. Där snackar vi rush! 

Vilka vinner Allsvenskan?

– Elfsborg.

VAR - är du för eller emot?

– EMOT! Vill ALDRIG se det i Allsvenskan och det får gärna försvinna för all evighet.
Det fungerar inte som det ska och det är absolut inte värt att döda känslorna för ett par procent högre andel rätta beslut.


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto