Publicerad på 3 Nov - 11:25

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Profilerna på Rekat - Henrik Hedenskog: "ALLA lag kan göra två mål i hockey"


Vilka är personerna bakom rekarna på Rekatochklart? Varje vecka framöver presenterar vi en av våra tipsters i en längre intervju. Den här veckan lyfter vi fram vår nya hockeyexpert Henrik Hedenskog!

Berätta om din bakgrund inom hockeyn?

– Född i Köping och där började jag som utespelare, men efter att flyttlasset gick till Karlstad vid 11 års ålder så insåg jag nog att jag aldrig skulle bli någon målskytt. Jag fick sedan chansen att testa på målvakt när jag kom till Karlstad och väl där var jag fast ända till för två år sedan då jag gjorde min sista match i Hockeytvåan med Säffle HC. Att spela i Hockeytvåan under så många år har varit en upplevelse på både gott och ont. Det är en riktig rallarserie där det är mer "tuta och kör" än något vidare försvarsspel. Trots det så är Hockeytvåan ändå en seriös nivå och många därifrån har givetvis gått vidare i systemen uppåt. Jag blev aldrig något av det bästa slaget, men höll det på en bra nivå i tvåan.

– Avslutade min karriär genom att göra det jag egentligen alltid velat, att spela innebandy. Tror min karriär på asfalten när jag var mindre sitter kvar litegrann och trots att jag aldrig nånsin gjort en riktigt innebandyträning så gjorde jag ett par matcher med Nilsby i division ett. Det är jag ändå rätt nöjd med.

Hur kommer det sig att du fastnade för betting från första början?

– Oj, nu är man såpass gammal att man nästan glömt bort det. I och med att man hållit på med lagsport i hela sitt liv så är det klart att det pratas en del om sport och betting i allmänhet. Jag har ett otroligt stort intresse i ishockey och statistik så någonstans därifrån kommer det. En av mina närmsta barndomsvänner och jag spelade också gatubandy om kanelgiffelpåsar när vi var små. Minns att jag var skyldig honom 125 000 påsar eller något sådant, haha.

Vad skriver du om på Rekat och vad bettar du mest på själv?

– Jag har under många många år följt Hockeyettan slaviskt och har bra koll där skulle jag säga. Om jag ska vara ärlig så tror jag inte att jag nånsin har ett rött år på just Hockeyettan, utan är nog ganska kraftigt grön där. Så mitt område är givetvis Hockeyettan tillsammans med huvudämnet SHL. Det är faktiskt första säsongen som jag egentligen skriver i huvudsak om just SHL och det är kul med lite nya utmaningar. Förhoppningsvis kan man bygga vidare på den bra starten man fått iallafall.

Vilken spelmarknad gillar du mest?

– Jag är såld på moneyline-marknaden och det är absolut den jag brukar mest. Favoritmarknaden dock här ni säkert sett i några speltips, båda lagen att göra minst två mål, och den används ofta när jag tycker vi har en storfavorit i fara. Två mål kan ALLA lag i hockey göra. Det är en sport med mycket målchanser och mycket slumpmässigt som händer. Det kan hända även de bästa lagen.

Har du någon gammal spelanekdot när det gick extra bra eller extra dåligt?

– Jag har varit ensam vinnare på V65 på en fredagslunch en gång. Den får nog plats ett i min lista. Två megaskrällar och en spik på en tredjehandsfavorit i sista loppet som också vann med över 50 meter på isbanan i Umeåker. Det blev en dyr kväll på stan kan man säga. Ska jag nämna någon dålig så kan jag väl också nämna att jag tömde mitt lönekonto på söndagskvällen samma helg och la på ett hörnspel i en fotbollsmatch som inte en var i närheten ens på att sitta. Det hade jag dock aldrig gjort om jag inte visste att det skulle komma in en rejäl slant på måndag morgon. Den ångrar man såklart såhär i efterhand även om det inte var någon jättestor summa.

Vilka vinner SHL?

– Jag tyckte Färjestad innan säsongen hade ett otroligt spännande och genomtänkt lag på pappret och de har ju infriat förväntningarna helt klart. Det vore tjänstefel att säga något annan än just Färjestad. Carl Lindbom får en chans att vinna SM-guld innan han drar till NHL och det guldet lyfter han i vår.

Vilka går upp från Hockeyallsvenskan?

– Brynäs ser ju fruktansvärt starka ut så vore konstigt att säga något annat. Jag slår dock till med Björklöven. Det känns som att det är deras tur denna gång efter att ha snubblat på mållinjen ett par säsonger i rad.

Vilka vinner NHL?

– NHL är ett lotteri och kan gå hursomhelst. Många säger Devils, men jag tror de är lite för orutinerade när det väl gäller. Jack Hughes är världens bästa spelare för tillfället, men de har mycket att bevisa fortfarande. Jag säger Dallas för de har ett komplett lag och en bra målvakt.

VAR inom fotbollen - är du för eller emot?

– Svår fråga där alla har olika åsikter. Jag har egentligen inget jätteintresse för fotboll och är nog ganska blank i den tanken. Jag kan tycka att det är bra med en koll på mållinjen ifall bollen är inne, men på något sätt förstör VAR med alla offsidekollar osv. Däremot så får man ju faktiskt mindre misstag från domarhåll och det blir en rättvis bedömning och oftast också ett rätt beslut. Charmen med fotbollen försvinner dock och det förstår jag.


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto