Publicerad på 27 Okt - 13:20

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Profilerna på Rekat - Lennart Sandahl: "Hade en bisarr winning streak"


Vilka är personerna bakom rekarna på Rekatochklart? Varje vecka framöver presenterar vi en av våra tipsters i en längre intervju. Den här veckan lyfter vi fram inventarien Lennart "Lelle" Sandahl som snart gjort tio år på sajten.

Berätta om din bakgrund inom fotbollen?

– Lång historia kort så har jag själv varit aktiv spelare (målvakt) från barnsben till runt 24 års ålder. Lirade framförallt division 2-fotboll i IFK Sundsvall, division 1 i Östersunds FK och faktiskt med en P16-landskamp för moder Svea. Sedan 2015 är jag sportchef i Karlbergs BK och har varit med om att ta upp laget från division 3 (som jag själv var med och spelade ned laget till) och till Ettan.

– Utöver mitt egna engagemang så jag en trogen supporter till SS Lazio sedan Svennis guldår 2000 och Uno Kryss Due-tiderna på tv med Thomas Nordahl. Jag har varit i Rom tio+ gånger och sett laget live och varvar gärna det med långa vinluncher. Favoritspelare genom alla tider är dock den gamle Arsenal-ikonen Dennis Bergkamp. Att se den mannens touch och spelförståelse var nästan som religon för mig.

Hur kommer det sig att du fastnade för betting?

– Det har alltid funnits ett intresse och nerv ända sedan man (alldeles för ung) lyckades lämna in en långenkupong på diverse suspekta kiosker runt om i Sundsvall där jag växte upp. Men det mer seriösa och strukturerade intresset kom när jag blev värvad av en konkurrent till Rekat och sedan klev över hit 2014.

Vad skriver du om på Rekat och vad bettar du mest på själv?

– Jag skriver framförallt om svensk fotboll och Serie A. Det är där jag känner att jag har mest edge och ligorna jag ser mest av. Men jag skulle säga att jag är ganska allsidig när det kommer till fotbollens värld.

Vilken spelmarknad gillar du mest?

– Det har gått lite i vågor. Under en period snöade jag in mycket på hörnspel och underspel men numera är det mer klassisk asian handicap-marknad jag oftast väljer.

Har du någon gammal spelanekdot när det gick extra bra eller extra dåligt?

– Jag hade en helt bisarrt bra winning streak när jag började som tipster. Jag satte mina första typ 20 spel i rad (aldrig hänt igen sedan dess) och mitt twitterfölje exploderade. Någon extra dålig anekdot har jag inte men det går generellt väldigt dåligt för mig och min polare Per när vi lägger Stryktipset och Europatipset tillsammans. Men vi lever på hoppet!

Vilka vinner Allsvenskan?

– Elfsborg är förstås favorit här och nu men jag tror faktiskt att Malmö FF löser det till slut.

VAR - är du för eller emot?

– Emot. Målkameror är en femma men jag tycker ändå att den mänskliga faktorn ska finnas kvar i fotbollen. Eller så handlar det bara om jag börjar bli gammal och bitter. 



Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto