Publicerad på 23 Maj - 14:37

0
article-img Foto: Bildbyrån

Rekat-Björnens tankar inför Stryket: "Det dräller av drag!"

Vår andelskung Björn "RoK-Bjornen" Ekberg sätter tänderna i helgens Stryktips! Vilken är den största banken, skrällen och vad bör främst helgarderas? 

Kolla in Björnens andelsspel här!

Hur är läget och hur känns formen här och nu?

– Det är varmt och skönt ute vilket givetvis inte är fel. Det är dock inte lika varmt runt poolspelen som på sistone gått rejält i stå. Lite tolvor ramlar in här och var utan att för den delen bringa in några större pengar och när jag hittat stabila "gubbar" där mållinorna trampat iväg mot 3,0-höjder med dalande odds så har 2-2-resultaten stått som spön i backen. Det är inte lätt när det är svårt så att säga. Med detta sagt är det som alltid bara fortsätta gnugga. Jag har summerat "säsongen" sedan augusti och visar på totalen finfina siffror. Fram till och med början av maj så har Stryktipset en ROI på 46 procent och Europatipset 213 (!) procent. Trots att jag hela tiden kan falla tillbaka på en välmående långsiktig plan sliter jag givetvis mitt egna hår då det studsar emot på kort sikt. Man känner sig sällan bättre än sin senaste kupong så att säga och det enda jag vill nu är att hitta lite skön inomhusluft.  

Vad säger du om kupongen?

– Den är spännande. Och svår! Sex olika cupfinaler har letat sig in och därtill ska vi bland annat försöka staka ut vinnande vägar i seriespel från Sverige, Norge och Finland. När det dräller om neutrala mattor så blir det en annan typ av mekanik kring hur vi ska tänka. Hade vi till exempel haft PSG som hemmalag (på pappret) mot Lyon är jag övertygad om att parisarna hade blivit ett ganska trött streck, nu finns troligen lite spelvärde på PSG istället. Detsamma gäller på Wembley där Man City agerar värd. Räkna med 70-75 procent på ettan i London och en given halv- eller helgardering till skillnad från om rollerna vore omvända och möjligen de himmelsblå som en okej spik. Överlag tycker jag ändå att jag hittat en bra stig att vandra på och mina idéer runt alla matcher finns som alltid att läsa under Tips&Poolspel-fliken.   

Var hittar du den mest givna spiken?

– Jag är tidigt inne på att spika av Barcelonas damer. De spelar otroligt bra fotboll och är offensivt fullkomligt hysteriska just nu. Lyon är inte riktigt på samma nivå även om det franska gänget också har sina kvalitéer något som en finalplats såklart är ett bevis på. Även Cremonese har jag en tidig tanke på att singla av. Återstår att se lite hur odds och streck rör sig här framåt spelstopp. 

I vilken match ser du den största skrällchansen?

– Jag tycker det dräller om drag! Framförallt är jag tidigt inne på att få med Tromsö borta mot Fredrikstad. TIL gjorde en riktigt bra match mot Rosenborg hemma senast och vann med 3-2. Fredrikstad är nykomlingar i Eliteserien i år och har sprungit för bra helt enkelt. Dags för verkligheten att snart börja komma ikapp. Tvåan till 20 procent drygt är tidigt på min radar. Även Celtic ska garderas i någon mån på Hampden Park precis som att jag är inne på addera tecken runt Leverkusen, Falkenberg, HJK och Panathinaikos. 

Och vilken match vill du helst bara helgardera?

– Jag har nog varit och petat i dessa matcher redan men HJK Helsingfors tickar uppåt i odds och Ilves visar sig pålitliga. Här är det nog läge att bredda sig. Även i Glasgow-derbyt känns det tämligen givet att brassa på med tecken. 

Här hittar ni Björns andelsspel!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto