Publicerad på 15 Sep - 11:25

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Så många aktiva SHL spelare kommer från ditt län

Rekatochklart.com har genomfört en undersökning där vi tittat närmare på hur fördelningen av SHL spelare per län ser ut. Frågan om födelsestäder och moderklubbar är en ständigt diskuterad fråga i svensk ishockey, inte minst med tanke på den klassiska turneringen TV-pucken som går av stapeln varje år.

Undersökningen har givetvis tagit hänsyn till länets storlek och har därför räknat på antalet spelare per hundratusen invånare. I botten av listan hittar vi Kalmar Län som endast har två spelare och 0.8 spelare per hundratusen invånare. Strax ovanför Kalmar hittas Kronbergs län, Södermanlands län och Blekinge län som har 1.3 spelare per hundratusen.

Länet som toppar listan är Norrbottens län med 17 spelare och hela 6.8 spelare per hundratusen invånare. På en andra och tredjeplats kommer Västerbottens län med 5.5 spelare och Värmland med 4.9 spelare.

Det är därmed inte de stora ishockeydistrikten med många invånare som får fram flest talanger i Sverige, både Skåne och Stockholm ligger på den nedre halvan av tabellen. Länet som sticker ut mest är Västra Götaland som endast har 1.3 spelare per hundratusen invånare, vilket är lite förvånande med länets storlek och att man har storklubben Frölunda HC som en av de stora klubbarna i Göteborg.


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto