Publicerad på 1 Jul - 16:47

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Så ser Sveriges konkurrens ut i EM 2022

Nederländerna är det lag som kommer att bjuda Sverige på det tuffaste motståndet i EM-gruppspelet visar en undersökning genomförd av Rekatochklart.com. Under kvalificeringen till EM-slutspelet hade Nederländerna högst vinstratio samt högst målsnitt per match. 

Nedräkningen till de svenska damernas avspark i UEFA Euro 2022 i England har börjat och många svenskar hoppas på att damlandslaget äntligen ska få plocka hem den där efterlängtade guldmedaljen. I gruppspelet möter Sverige ett tufft motstånd i form av Nederländerna, Portugal och Schweiz. En genomgång av statistiken från kvalmatcherna visar att Nederländerna blir den svåraste nöten för Sverige att knäcka då de vann 80% av sina kvalmatcher och gjorde i snitt 4,7 mål per match. Sett till antalet insläppta mål kan det vara Schweiz som blir Sveriges lättaste motståndare då de har det högsta snittet av insläppta mål per match - 0,7 mål.



Vilka spelar då smutsigast? Om man ser till antalet frisparkar som lagen har orsakat under kvalificeringsstadiet var det faktiskt Sverige som hade högst snitt per match. Däremot lyckades de undgå att dra på sig allt för många gula kort. Där är det istället Portugal som har fått flest gula kort utdelade, i snitt 1,5 gula kort per match. Dock lyckades samtliga lag undvika att behöva syna det röda kortet. 



Om sammanställningen
 
Sammanställningen är baserad på statistik från kvalificeringsmatcherna till EM och utfärdad av uefa.com. 

Om Rekatochklart 

Rekatochklart.com är Sveriges största och ledande online-community inom sportspel. Vi är en oberoende sajt och ej knutna till något specifikt spelbolag. Vårt primära mål är att tillsammans med våra skribenter och medlemmar förse Rekatochklarts läsare med spelanalyser och vinnande speltips. Rekatochklart ägs av Better Collective, en världsledande mediekoncern inom sportbetting. www.rekatochklart.com

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto