Solvalla med V75-finaler

Publicerad på 24 Nov - 17:56

DrTrav

DrTrav

24 Nov - 17:56


Foto: Bildbyrån

Formstarke andelsläggaren Oliver Bergman bjuder på sina bästa idéer inför lördagens V75-omgång! Här är bästa spiken, draget och favoriten i fara i Skellefteå! 

Vill du vara med i Olivers andelsspel? Klicka här för att läsa mer

Hur känns formen inför den här omgången?

– Formen går det knappast att klaga på! Vi börjar med att gratulera samtliga andelsköpare som var med på systemet förra veckan som prickade sju rätt. Över 200.000kr fick dem dela på! Addera där till omgången veckan innan där vi brände 7rätt och närmre 1 Miljon inspelat i sista loppet på Marlon Boko som satt dyngfast med allt sparat in i mål. Att med dessa två veckor närmast tillhands så går det knappast att anmärka på att det är toppform hos rekatochklart för dagen. 

Vad blir viktigt att tänka på inför helgen?

- Lördagens V75-tävlingar arrangeras på Solvall och det är STL-finaler vi bjuds på. Det är travsport med hög klass men också ett par klara och rättmätiga favoriter. Därför blir det extra viktigt denna gången att hitta en balans i ditt system. Väljer man att gå på någon av de stora favoriterna kan det vara klokt att försöka fälla någon annan. Hur man än väljer att komponera sitt system handlar det i slutändan om att skapa värde gentemot övriga spelare och därför måste man våga ta ställning i vissa lopp för att kunna gardera favoriter i andra. 

Vilken är den bästa spiken?

– I V753 startar omgångens bästa spik, 5 Brother Bill. Han har den senaste tiden verkligen visat att detta är en individ som tillhör de allra bästa hästarna i landet. Formen han kommer med idag verkar dessutom vara topptopp. Senast fick han visserligen chansen försent, men när luckan kom sköt han till sylvasst och nu från ett spår där man själva kan välja lite vilken taktik man ska ha från start så har jag svårt att se vem som ska rå på Timo Nurmos stjärna. För två starter vann man bland annat SM från bricka tio, då besegrade han en annan världsstjärna i Don Fanucci Zet. Brother Bill kan öppna bra och Magnus A Djuse kan köra detta loppet på flera olika sätt och ändå ha bäst segerchans i loppet. Jag ser inget annat alternativ i nuläget än att spika.

Favoriten i fara?

– I V75-6 är 1 Hidalgo Heldia favorit. Det kan tyckas märkligt att han hamnar som sårbar favorit denna gången då jag lyfte fram honom som spelvärd så sent som förra lördagen. Att detta är hästen att slå om han lyckas försvara innerspåret är det ingen tvekan om. Men det är just det, Hidalgo Heldia är nämligen speciell av sig och senast körde han av kanske landets bästa kuska när det gäller att hålla hästar i rätt gångart, Jorma Kontio. Nu kör Conrad Lugauer själv och från ett klurigt innerspår dessutom. Att kapaciteten finns för att vinna råder det inget tvivel om och skulle Conrad lyckas få iväg Hidalgo Heldia felfritt, och dessutom hitta till spets är mycket vunnet. Men som favorit på V75 känns det lurigt på förhand och jag kan se det strula rejält för Hidalgo Heldia denna gången. 

Bästa draget?

– I V75-5 är min ide 11 Amalencius B.B. Detta är en individ som besitter högt kunnande. Han har även visat att han kan vinna bakifrån och ett lopp där jag tror det kommer gå undan från start kommer Amalencius B.B. kunna dra nytta av detta tillslut och bli svår att stå den sista biten. Amalencius B.B. har blandat kanon insatser med någon plump här och där. Men under Kriteriehelgen imponerade han verkligen i ett långlopp. Precis då som nu var det hemmaplanen Solvalla som gällde och känslan är att Timo Nurmos häst trivs och fungera som bäst på just hemmaplan. Amalencius B.B. har ett tungt slutvarv att tillgå och till 16% är spelvärdet högt i min bok. 

Vill du vara med i Olivers andelsspel? Klicka här för att läsa mer

/ Oliver Bergman - MVBerra på Twitter

Kommentarer

Logga in för att kommentera.

Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Skapa konto