Publicerad på 27 Feb - 11:02

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Spelskolan: Singel, dubbel eller trippel?


Vi får ofta frågan i vår mejlkorg huruvida man bör spela singlar, dubblar eller tripplar ur perspektivet att man vill vinna så mycket som möjligt. Det finns inget riktigt svar på det men vi skall här förklara dess fördelar samt nackdelar med vardera spelform.

Att spela på ett singelspel

Att spela en singel är enligt många det bästa alternativet om du vill ge bettingen en seriös chans och undersöka hur duktig du är. Du spelar alltså endast med en match på kupongen, och kan välja att ha antingen tre eller två möjliga utfall på spelet. Om du spelar på 1X2-marknaden så kan matchen sluta med seger, oavgjort eller förlust. Men om du däremot väljer ett målspel så kan spelet endast sluta med över eller under, alltså två utfall.

Singelspel kan uppfattas som lite tråkigt hos vissa spelare då den potentiella vinsten inte blir alls lika hög som en kupong med flera matcher med höga odds. Men om du önskar att få en så bra ROI (Return of investment) över tid så är singelspel det som många använder sig av. Den enskilda vinsten blir inte lika hög men förhoppningsvis sätter du fler av spelen jämfört med om du hade spelat med flera matcher på kupongen.

Det finns dock inga garantier för att det fungerar bättre med singelspel än något annat, det är bara en av flera olika strategier som är vanliga inom betting.

Att spela på en dubbel

Att spela som en dubbel är också väldigt populärt där man kombinerar två olika spel. Risken behöver nödvändigtvis inte bli högre än ett singelspel om du väljer två lägre odds, om dubbeln ger exempelvis 2.00 i odds och ett singelspel 2.00 i odds, så är sannolikheten densamma för båda spelen om spelbolaget satt sina odds rätt.

Att spela på en trippel

När du lägger till tre eller fler matcher på kupongen så ökar också den potentiella vinsten men också den potentiella risken genom att oddset ökar. Om du har ett totalt odds på exempelvis 10.00 i din trippel så innebär det att spelbolaget värderar att du sätter trippeln en av tio gånger. Med det sagt så är det inte säkert att spelbolaget gjort rätt värdering vid oddsvärderingen utan om du har gjort jobbet väl, så kan du eventuellt ha hittat ett spelvärde och därmed en fördel mot spelbolaget. Detta är dock ovanligt och framförallt på de större marknaderna där spelbolagen har väldigt bra koll på värderingen av olika spel.

En trippel spelas väldigt sällan av spelarna som försöker gå med vinst mot spelbolagen men är däremot bland det mest vanliga hos hobbyspelaren. Oddset ökar snabbt när du lägger till ett gäng matcher och du behöver därmed inte satsa särskilt mycket för att ändå ha chans till en bra vinst.

Välj spel bland bet365 stora utbud

Att bet365 har ett enormt spelutbud råder det ingen hemlighet kring och du hittar här matcher från världens olika ligor på blandade nivåer samt sporter. Oavsett om du vill lägga en singel, dubbel eller trippel så ger spelbolaget dig ett stort urval av spelalternativ.

För dig som gillar livebetting så är bet365 dessutom ett utmärkt alternativ då det alltid finns ett stort antal matcher igång i liveutbudet, såväl på större som mindre evenemang.

18+ Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto