Publicerad på 19 Apr - 12:03

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Stahre, Snäcke och Polsäter om Allsvenskan: Överraskningen, floppen och helgens höjdpunkter!

Allsvenskan är högintressant och i helgen spelas flera viktiga matcher. Inte minst Stockholmsderbyt mellan AIK och Djurgården. Vi tog pulsen på våra allsvenska experter Tom Stahre, Alexander Snäcke och Christian Polsäter. 

Interwetten erbjuder just nu 150 kr i gratisspel utan insättning! 

Hämta 150 kr utan insättning hos Interwetten!

Största överraskningen i Allsvenskan så här långt?

Tom Stahre: Spelmässigt så absolut Västerås SK och BP, men här får jag svara BP då de ändå skrapat ihop några poäng. Mellberg/Engelmark har fått ihop laget riktigt bra med rätt spelartyper och spelsätt. Kommer ofta till avslut och spelar en snabb fotboll som har lyckats såra många lag och kommer fortsätta att göra det.  Häcken hade det stundtals riktigt tufft sist men lyckades ändå vinna.

Alexander Snäcke: Jag landar nog i BP. Väldigt många tippade BP långt ner i tabellen även i år, och visst kan man väl fortfarande sluta där nere, men jag är mäkta imponerad av hur man tagit sig an samtliga matcher den här säsongen. Man sitter på en spännande trupp i mitt tycke och får man behålla samtliga genom säsongen tror jag inte att man har något med en bottenstrid att göra.

Christian Polsäter: Vet inte om det varit så många stora överraskningar egentligen?
Malmö har slaktat, Djurgården stabila, Västerås radar upp hedersamma förluster, Halmstad står lågt, Sirus är småtrevliga, Elfsborg & Häcken är sämre än i fjol, Hammarby är ojämna, Axén bråkar med Nordin Gerzic, publiken är bäst...allt har väl varit som väntat?

Största besvikelsen i Allsvenskan då?

Stahre: Hittills har IFK Norrköping knappt visat någonting under Andreas Alm. Visserligen haft lite sargad trupp men man bör kunna få ut mer i matcherna hittills under säsongen även om det blev en viktig trea senast. Bubblare får väl vara Värnamo men där planfrågan blir deras “ursäkt”, då det blivit tre matcher på Borås Arena.

Snäcke: Där slåss nog Norrköping och Kalmar om förstaplatsen. Jag är en försvarare av Andreas Alm, men bättre än såhär behöver det se ut framöver.
Kalmars modiga, men ibland naiva fotboll, har hittills oftast sett just naiv ut. Det blir spännande att se om Henrik Jensen kan få styrning på skutan igen eller om den fortsätter ta in vatten.

Polsäter: Nu hade jag inte så stora förhoppningar på IFK Norrköping, men tycker det ser väldigt illa ut spelmässigt. Från guldet 2015 fram till 2021 var det ofta en fröjd att se Peking spela fotboll, framför allt på hemmaplan. Steg för steg har det blivit sämre sedan dess och det känns tyvärr som att botten inte är nådd ännu. Märkligt truppbygge där de har många spelare som är ungefär lika bra (dåliga).

Har MFF avgjort serien... ?

Stahre: Var väl likadant förra året? Slutade då på sju vinster på de sju första matcherna, sedan kom verkligheten ikapp och det hela kunde ha slutat i ett riktigt fiasko. Men ja, det krävs nog något alldeles extra av exempelvis Djurgården för att kunna rå på det lagbygget.

Snäcke: Avgjort serien har de nog inte, men att de kröns till mästare med två-tre omgångar kvar tvivlar jag inte alls på. 

Polsäter: Nej, men när de i kommande omgång slår Djurgården på Tele2 är det bara att dela ut guldet.

Vilken match ser du mest fram emot i helgen och hur slutar den?

Stahre: Stämningsmässigt definitivt derbyt. Själva spelet på planen kanske inte lika underhållande, det blir underspel. 1-1 igen?

Snäcke: Stockholmsderbyt på Friends. AIK är fortsatt obesegrade i tävlingsmatcher den här säsongen samtidigt som jag tycker Djurgården ser extremt stabila och starka ut. I övrigt tycker jag matchen på Hisingen mellan Häcken och Hammarby kan bli lite av en vägvisare för lagens säsonger!

Polsäter: Förutom Stockholmsderbyt med allt vad det innebär:
Häcken mot Bajen. Känns som lite av en vägskälsmatch för bägge lagen. Om Hammarby gör en bra prestation, kanske till och med vinner... då har vi en allsvensk drömstart för Hellberg. Om det blir en klar förlust väcks frågetecknen för laget som så sent som i halvtid i måndagens match buades ut av delar av publiken. 
 
Lite vägskäl även för Häcken. Premiärnollades av Mjällby, kaoskryssade mot Djurgården och vann en svängig BP-historia senast. De har haft bra utdelning hittills och fått med sig fler mål än de ”borde” samtidigt som försvarsspelet svajat. Seger och blick uppåt eller poängtapp och fortsatta frågetecken? 
 
Därmed slutar det sålart oavgjort så bägge lagens fanskaror får fundera ett tag till om vart säsongen ska ta vägen. 1-1.

Interwetten erbjuder alla nya kunder 150 kr i gratisspel på Allsvenskan! 

Hämta 150 kr utan insättning hos Interwetten!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto