Publicerad på 14 Aug - 12:50

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Succé i andelsdebuten: ”Helt slut, kändes som världens maraton”


Över 650 000 kronor och över 30 000 kronor per andel. Björn "RoKBjornen" Ekberg fick till en fullträff i Europatipset-debuten som ny andelsläggare på Rekatochklart! 

– Fem kuponger hittade in och en av dessa har jag knåpat ihop. Det är en grym känsla såklart, säger han.

Vilken otrolig succéstart på sitt andelsspel! Ta oss med bakom kulisserna. 
Hur var pulsen och känslan när den sista matchen tickade in igår? 
- Ja men vilken grej! Jag hade ett mående som knappast kan beskrivas som sunt under de två sista matcherna igår. Strasbourg såg inte alls speciellt bra ut under första halvleken och när oddset tickade upp på raka ettan var känslan i magen sådär. Men på något sätt lyckades Le Racing-gänget resa sig på åtta och vräkte in två mål. Det var dock inget mot stopptiden i Spanien. Domaren hade av någon anledning hittat nio minuters tillägg och det var by far de längsta "nio" minuterna i mitt liv. Att det därefter blev både straffsituationer och ett semi-friläge för Getafe i den 104:e minuten gjorde inte saken bättre när det kommer till mitt personliga mående. Frugan fick dämpa mig ett par gånger om. 

– Tror jag traskade fram och tillbaka till köket 25 gånger från minut 97 till 105:e. När allt var över kändes det som att världens längsta maraton var över. Helt slut. Glädjer mig givetvis otroligt mycket till alla som fick vara med på tåget. Fem kuponger hittade in och en av dessa har jag knåpat ihop. Det är en grym känsla såklart. Måste också tillägga att jag snabbt var framme med pekfingret och klickade hem en RC Strasbourg-tröja inatt. Haha. 

Och det var ingen dålig utdelning? 
– Nej, det kan man väl lugnt säga. Efter Toulouse segermål på tidig stopptid så hade jag en härlig feeling överlag. Systemet var knepigt och strecken låg så konstigt inför spelstopp att min spontana tanke var att skräller det till på ett par ställen kommer det ge betalt även om ett par större favoriter letar sig in. Så blev det ju nu också. 

Hur gick tankarna bakom systemet. Vilka var nyckelmatcherna? 
– Tankarna från början var att detta blir knivigt värre! Haha. Jag hade "bara" sålt 22 andelar och behövde göra avkall på ett par tilltänkta garderingar. Nyss nämnda spiken i Nantes på Toulouse var givetvis den första riktigt stora nyckeln. 0-1 till 2-1 på stopptid kom som en skänk från ovan. Samtidigt så var det även i denna match nio minuters tillägg så när jag följde matchen på liven så kändes det ändå rätt okej. Det fanns chans! Även Betis sena segermål (14 procent) och 2-0-segern för Osasuna (18 procent) var viktiga inslag. Det måste också tilläggas att Monacos tvåa kändes som ett av de stora "dragen". Många större system runt om landet tror jag valde att gå emot helt i Clermont och lira 1X med tanke på de skeva strecken till höger. Ett av alla tecken som fick stryka med i och med att jag inte fyllde upp alla andelar var ettan i Getafe. När det kom upp att ingen kunde få 13 vid hemmaseger på Coliseum Alfonso Perez så snurrade tankarna såklart. En 0-1-torsk där hade givetvis varit hemsk men nu stod krysset, inte helt oväntat ändå, och vi klev i mål med en fin 19-procentare. 

Jag gissar att du går in i den här veckan med gott självförtroende? 

– Ja, det får man väl säga. Är bara försöka rida på vågen och kvällens Topptips sålde ju slut på rekordtid. Jag valde därför att snabbt öppna upp ett extra som inte kommer spegla det första helt och hållet. Samtidigt måste man vara ödmjuk inför uppgiften och inte sväva iväg alltför mycket. Precis som jag tidigare sagt och som alla vet är det ett gnetande som krävs för att nå framgång och plötsligt hamnar man i kallare perioder men visst känns det otroligt bra!

Klicka här för att komma till Björns andelsspel! 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto