Publicerad på 19 Maj - 22:51

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Succéspelarens agent: Fått samtal från halva Allsvenskan


Nykomlingen Gais går som tåget i Superettan. Och lagets hetaste spelare Julius Lindberg, 24, drar till sig allt fler blickar både i Sverige och utomlands. Med ett utgående kontrakt blir det en tuff utmaning för göteborgarna att behålla sin succé. 
– Det är bra tryck i telefonen, säger agenten Fredrik Risp till Rekatochklart. 

Efter år av resultatmässig kräftgång, ekonomiska problem och degradering till Ettan så är Gais äntligen att räkna med igen. Omstarten i Ettan blev till slut en nyttig resa och under Fredrik "Fidde" Holmeberg (bror till Degerforstränaren Andreas Holmberg) övertygade Gais i Ettan och har fortsatt på samma spår i Superettan. Efter sju spelade omgångar toppar Gais tabellen och laget har även fått mycket beröm för sitt spel. 

Guld och gröna skogar efter många års misär och en spelare som verkligen stått för ett genombrott är Julius Lindberg. 24-åringen, som så sent som 2018 spelade division 3-fotboll i Qviding, står redan på fem mål och en assist och har ett långt koppel av klubbar som följer honom. Men med ett avtal som löper ut efter den här säsongen är frågan om Gais ens kan behålla honom säsongen ut? Sista chansen att få betalt är i sommar och agenten Fredrik Risp berättar om ett mycket stort intresse för sin klient. 

– Han har varit outstanding i inledningen av Superettan. Det är kul att han fått det att stämma så bra i en lite nyskapad roll som åtta/tia. Sedan är det enklare att prestera när Gais nu mår så pass bra, säger han till Rekatochklart och går in på intresset.

– Det är många som uppmärksammat att han gjort bra ifrån sig och som nu följer honom. Det är bra tryck i telefonen. Både från klubbar i Sverige och utomlands. Det är extra kul med Julius för jag har följt honom sedan division 3-tiden och sett att kvaliteterna finns där. Sedan har han haft en del skavanker samtidigt som det inte varit så enkelt att prestera i ett Gais som varit rörigt. 

Utesluter inte Gais

Jag antar att du har en löpande dialog med honom. Hur tänker han?

– Vi har väl inte gått in på detaljer utan satt att vi ska sitta ned i sommaruppehållet. Att det är klubbar som tittar på honom vet han om och hans ambition är förstås att spela på så hög nivå som möjligt. För den sakens skull utesluter vi inte Gais. Går laget upp i år så är han på den nivån han vill vara och han trivs väldigt bra. Vi får se lite vad marknaden säger först och främst, men klart att Gais inte är dummare än att de vill försöka få till en förlängning. Vi har en dialog och vi får se mot sommaruppehållet när vi vet mer konkret vilka möjligheter som är realistiska. 

Är det toppallsvenska klubbar som följer honom nu?

– Det har varit samtal från hälften av Allsvenskan skulle jag säga samt lite danska och holländska lag. Någon italiensk klubb också. 

Trots att Lindberg (född 99) hunnit fylla 24 är intresset på topp. Enligt Risp är rollen i Gais som klippt och skuren för honom. 

– Han har visat upp bra fart med bollen och gör både mål och assist vilket sticker ut. Jag är ärligt talat inte överraskad, det hade kunnat hända för två-tre år sedan, men Gais har inte mått lika bra som nu och då är det svårare att prestera. De har en duktig tränare i "Fidde" Holmberg som fått ordning på spelsätt och truppbygge. Harmonin är stor som jag uppfattat det. 

Serieledande Gais tar emot Jönköpings Södra på lördagseftermiddagen. 

***

Ni vet väl om att Rekatochklart blivit med Superettanpodd? Vi släpper ett nytt avsnitt varje vecka och ni hittar Superettanpodden bland annat på Spotify. 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto