Publicerad på 1 Nov - 14:02

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Superettanpodden tippar slutstriden - största besvikelsen och överraskningen


Superettan går in i sitt absoluta avgörande. Med två omgångar kvar att spela bad vi grabbarna i Superettanpodden (Joakim Felldin, Johan Martinsson, Harry Maghder och Lennart Sandahl) att tippa topp- och bottenstriden samt peka ut sina största besvikelser och överraskningar 2023. 

Lyssna på Superettanpodden på Spotify!

Västerås SK är klart för Allsvenskan 2024. Men hur slutar toppstriden i övrigt och hur går det för laget som kvalar?


Jocke: – Gais tvåa och Öster springer förbi Utsikten men förlorar i kvalet mot BP - som jag tror hamnar där.

Johan: – Ja, grattis till VSK - välförtjänt och odiskutabelt. Den där toppstriden alltså, man blir inte klok på nånting men med (Miloje) Prekovic i Öster och spelschema i beaktning så får jag väl svara att Utsikten tar platsen tillslut. Gais är givetvis klara redan.

Harry: – En vidrig fråga som du tvingar mig att svara på här men jag tror att Gais pallar trycket. 3000 tillresta bortasupportrar till Stadsparksvallen får klassas som allsvensk klass och jag tror det kommer bli deras verklighet 2024. Tredjeplatsen kniper Utsikten och jag tror att de får möta BP. Det blir i så fall en hård fight på Bravida men dubbelmötet avgörs på Grimsta och där är BP för bra.

Lelle: – Gais säkrar uppflyttning redan i nästa omgång mot Jönköpings Södra då de är så pass mycket bättre i alla delar. Kvalplatsen tror jag ändå att Utsikten lyckas behålla, mest för att Öster är så ojämna och inte lär gå rent. I kvalet möter Utsikten ett annat starkt publiklag, Brommapojkarna, men är chanslöst över två matcher. Lika bra med tanke på att Utsikten varken har supportrar eller en ungdomsverksamhet/lokal förankring bakom sig.

Bottenstriden är fortsatt dramatisk. Vilka ryker och vilka kvalar?


Jocke: – ÖIS och AFC åker ur, J-södra och Helsingborg i negativt kval.

Johan: – Haha när man tänkte att det inte kunde bli rörigare än toppstriden så kommer bottenstriden ja. Vad oss (Sundsvall) anbelangar borde det väl vara goda utsikter att klara oss kvar nu tillsist, tycker man. Örgryte och AFC ryker nog ändå, det tror jag. Helsingborg och J-Södra kvalar kanske. Jag tror egentligen att Örebro får det tufft nu också, och att man utelämnar Skövde ur snacket är väl nära på skäl nog för att placeras på Säter men Superettan är ju Superettan.

Harry: – AFC och Örgryte ryker direkt och Skövde och Jönköping får kvala. Skövde drar det längsta strået i dubbelmötet och stannar i Sveriges charmigaste serie, Jönköping spelar div 1 2024.

Lelle: – Jag trodde verkligen att Örgryte skulle resa sig, men nu är det bara att inse att man hade helt fel. ÖIS är rökta och jag tror inte AFC klarar sig heller. Kampen om kvalplats är vidöppen men jag ser Jönköpings Södra passeras av Helsingborg och då blir det J-Södra och Skövde som kvalar.

Vilket lag är för dig den mest positiva överraskningen kontra den största besvikelsen den här säsongen?


Jocke: – Överraskningen för mig är egentligen samtliga topp 3 lag till dags datum. VSK att dem varit så jävla bra, Gais för sin högsta nivå och Utsikten behöver man inte ens kommentera. Besvikelse är främst Helsingborg men också delvis Öster sett till vad jag trodde om dem inför säsongen.

Johan: – Tänkte säga oss (Giffarna) med tanke på hur jag känt mig hela säsongen men man måste väl svara Helsingborg här. Vilket fullskaligt haveri det har varit där. Jag tippade dem högt upp men minns att jag sa någonstans att "är det några som skulle kunna kabla ur fullständigt och ta raka vägen två år i rad så är det väl dem" och den risken finns ju kvar. Positivt måste man väl svara Utsikten tycker jag. Många är väl kanske inte så överraskade men jag tycker Gais ska nämnas också!

Harry: – Oavsett hur det slutar så är Gais den mest positiva överraskningen i år, kan motivera detta med 10 000 tecken, men inte färre är jag rädd. Eftersom jag tror att HIF klarar sig kvar så faller rösten på Örgryte. Ny tränare, ny trupp (mer eller mindre) och allt blev bara sämre. Nu renoverar man även på de flesta beslutsfattande positioner i klubbstugan och det känns som klubben förbereder sig för det värsta.

Lelle: – Det är rätt många som överraskat positivt. Gais, Utsikten, Östersunds FK och Gefle är väl de jag tänker mest på. Men det måste ändå bli Gais som kommer från Ettan och ser ut att gå rakt igenom serien med ett imponerande spel och tro (bara en sommarvärvning!) på sitt spel och sin trupp. Den största besvikelsen är utan tvekan Örgryte som satsade mot ett topplacering och i stället ser ut att sluta sist med svåra konsekvenser. Bubblare där är Öster som sjabblat bort sin säsong.

Lyssna på Superettanpodden på Spotify!

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto