Publicerad på 1 Mar - 14:27

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Svensk stor oddsfavorit inför Vasaloppet

Det är över tio år sedan vi hade en svensk Vasaloppssegrare på herrsidan. Norrmännen har dragit det längsta strået sedan 2013 men i årets upplaga har vi en klar svensk-favorit i topp – Rekatochklart har jämfört oddsen inför Vasaloppet där årets favorit utmanas av en tvåfaldig vinnare, från just Norge.

För näst intill exakt 500 år sedan flydde Gustav Vasa från den danske kungens soldater, Med skidliknande plankor under fötterna tog han sig från Sälen till Mora, något som vi alla vet blev startskottet för vad vi idag kallar Vasaloppet. Sedan Vasa, har över en miljon personer tagit sig an samma distans, och den mesta mästaren är ingen mindre än Mora-Nisse.

Nu har det än en gång blivit dags för världens största långlopp på skidor och ska du som så många andra följa loppet, som i stunder kan bli ganska spänningsfattigt - varför inte då hoppas på en vinnare. 

En fotbollsmatch, bestående av 90 minuter, har oftare än sällan sina stunder där man hellre tar en titt på mobilen. Är vinnaren av Vasaloppet 2023 snabbare än vad någon tidigare någonsin har varit kommer han ändå kämpa på minst dubbelt så länge. 

Odds inför Vasaloppet 2023

På Betsson hittar vi odds som kan göra söndagen lite mer spännande. Lägsta odds för seger på herrsidan har svensken Emil Persson som enligt experterna är stor favorit till 1,90 gånger pengarna.

Bakom honom hittar vi Andreas Nygaard på 6.00 i odds, och sedan rullar det på i 10,20 och 50-odds-kategorin. Några namn som får en att reagera är såklart Petter Northug som kliver in i loppet med 25 i odds. Också Herman Paus, som med 50 gånger pengarna i ingångsvärde, samt ett efternamn av yttersta klass, är värd att hoppas på.

Tre favoriter i Vasaloppet enligt oddsen

  • Emil Persson. 1.90 i odds.
  • Andreas Nygaard 6.00 i odds
  • Petter Northug. 25.00 i odds.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto