Publicerad på 12 Apr - 12:21

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Tack för allt, Ulrik!: "Jag kommer aldrig glömma plankets fräcka kupp"

Den första reken på sajten skrev han 2017. Den sista skrevs för ett par veckor sedan. Tack Ulrik för allt du gjort för Rekatochklart.com under dessa år! 
– Tidigare var det mer rock n'roll. Kvällstidningarna, morgontidningarna och TV4 gjorde reportage om oss och en av de mer profilstarka ägarna var med i Big Brother, berättar han när han blickar tillbaka. 


Vår spelexpert Ulrik Sandebäck går vidare i livet efter en lång och fin era här på Rekatochklart. Som uppskattad expert i allt ifrån svensk- internationell som Melodifestivalen har han varit en uppskattad och skicklig profil sedan 2017. 

Nu har Ulrik bestämt sig för att gå vidare i karriären och lägga mer tid på annat och vi i teamet på Rekatochklart.com och Better Collective (som köpte sajten 2021) vill tacka honom för den här tiden tillsammans och allt han gjort för att utveckla Rekat till Sveriges främsta sajt för spelintresserade. 

En era är över på Rekatochklart. Berätta om tankarna bakom beslutet att gå vidare i livet?

– När vi valde att sälja Rekatochklart till branschens mest seriösa aktör – Better Collective – 2021 så bestämdes det att jag och sajtens hjärna rent tekniskt – Jens Carlsson – skulle stanna kvar i minst ett år. För att övertagandet skulle ske mjukt. Jag stannade sedan kvar två år till, har trivts så bra. Men efter att mitt tredje år på kontraktet löpte ut var jag överflödig, det var egentligen syftet redan från start.

Vilka är dina bästa minnen från tiden på Rekat?

– Finns så mycket som har hänt, och allt ska heller inte berättas. Men det roligaste var ändå när medlemmarna på Planket (Klotterplanket) bestämde sig för att spela på en av kandidaterna till Gotlands Lucia. Lokaltidningen gör ju sådant stort varje år och Unibet ville marknadsföra sig genom erbjuda spel på det. Planket valde ut en av kandiaterna, spelade till fem-sex gånger pengarna och uppmande alla sedan till att ringa och rösta... Givetvis vann ”Plankets Lucia”. Och det blev både radioinslag och texter i lokaltidningarna på ön om den fräcka Luciakuppen.

Några tunga spel du satt genom åren som är extra minnesvärda?

– Min första officella rek var på att Andreas Granqvist skulle göra mål i matchen i ett VM-kval. Han satte en straff och spelet gick in till 6.00. När det var dags för VM-premiär så rekade jag och spelade själv på samma spel. Var på plats i Ryssland när han dundrade in straffen mot Sydkorea. Det var inga miljoner, men en enorm känsla på alla vis.

Om du jämför Rekat från tiden du kom in mot nu, vilka skillnader ser du då?

– Tidigare var det mer rock n'roll. Kvällstidningarna, morgontidningarna och TV4 gjorde reportage om oss och en av de mer profilstarka ägarna var med i Big Brother. Det var organiserat kaos, allt kunde verkligen hända på sidan. Det gjorde att vi stack ut, att oavsett om man gillade oss eller inte så kom man tillbaka. Nu är allt så mycket mer seriöst, vi är en etablerad medieaktör med allt var det innebär. 

Kommer vi klara oss utan dig?

– Ja, ingen saknar mig. Rekatochklart är så stort nu och utvecklas hela tiden åt nya håll. Är bara roligt att sitta vid sidan av och se hur ni tar steg efter steg.

Slutligen. Vad kommer du göra av tiden du får över och var kommer man att hitta dig framöver? 

– Jag gör fortfarande Stryktipset och Europatipset åt Aftonbladet. Jag känner att jag har fem arbetsår kvar i kroppen, bara hoppas jag får vara med så länge till. Det blir numera mer och mer trav för min del, ska precis nu försöka boka in resa till Finland för att följa vår häst Betting Pacer i Finlandia Ajo.

***

Fem snabba frågor

Kalmar FF eller CL98?

– Mina två stora föreningar i livet. Måste säga CL, jag är i hallarna sex av sju dagar i veckan. Tränade tjejerna när KFF hade en allsvensk hemmapremiär. Är man ledare så är man.

Travfest eller fotbollsfest?

– Trav. Vilka legender det finns på banorna. Vi är inte många kvar, men sist syntes Huselius, Alselind, och Robertsson mfl på Vallas efterfest.

Melodifestivalen eller Eurovision? 

– Mellon. Eurovisonen tar en sådan tid, lägger mig oftast innan röstningen är klar. Har dock en vinnare i år; Kroatien.

Premier League eller Allsvenskan?

– Allsvenskan!

Vem tar över Liverpool efter Klopp? 

– Jag hoppas på att Roberto de Zebri tar över.  

Tack Ulrik och lycka till med allt i framtiden! 

 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto