Publicerad på 21 Dec - 09:54

0
article-img
Foto: Bildbyrån

TV: Exklusiv intervju med Otto Wallin - "Aldrig tjänat så här mycket pengar"


En av de största matcherna sedan Ingemar Johansson. Så beskriver den svenske stjärnboxaren Otto Wallin matchen mot Anthony Joshua den 23 december. 
Rekatochklart har träffat honom inför stormötet i Saudiarabien. 


– Jag kommer från den bästa segern i min karriär. Joshua är inte densamma som när han kom fram som proffs och har ganska dåligt momentum, säger Wallin till Rekatochklart.

Till pay-per-view hos DAZN

Äntligen har Otto Wallin fått sin stora match igen! I september 2019 föll Wallin på poäng mot Tyson Fury i en mycket hård match där sundsvallaren pressade världsstjärnan in i det sista. Sedan dess har Wallin väntat på sin stora chans igen. Och nu är den här. 

Den 23 december möter han Anthony Joshua i Riyadh, Saudiarabien, och vi har fått en exklusiv pratstund med som berättar om sin stora chans, jättepengarna och chanserna till att slå Joshua. 

Hur hände det? För du och jag hade en liten pratstund nyligen och allt hände väldigt snabbt för att få den här matchen mot Anthony Joshua. Kan du ta med oss lite bakom kulisserna och berätta hur det gick till?

– Jag hade min senaste match den 30 september mot (Murat) Gassiev i Turkiet, och då hade jag verkligen ingen aning om att jag skulle boxas igen i år. Jag trodde aldrig att det faktiskt skulle hända.

– Jag var redan i bra form, och nu känns det verkligen bra och allting. Så det var lite om hur vi tänkte, men jag tyckte att timingen var bra, så det handlar bara om att vinna matchen.


Galan är den största på väldigt länge med flera stora matcher där bland annat Wilder-Parker också går en intressant match. Mycket handlar om pengarna från Saudiarabien, tror Wallin, som själv kommer tjäna storkovan. 

Varför är det så att vi plötsligt har dessa stora matcher? Vad ligger bakom det? Är det pengar, eller är det så att alla är trötta på att bara sitta runt och vänta på att något ska hända? Eller vad tror du?

– Jag tror det är lite av båda. Men det har aldrig varit en sådan gala tidigare inom boxning. Men det är jag mot Joshua, Wilder mot (Joseph) Parker och massor av andra matcher. Även Dimitri Bivol, som besegrade Canelo förra året. Han är på undercard, så det är verkligen en sjuk gala faktiskt. Och vi har inte sett det tidigare. Men det är förmodligen så, så är det. Saudiarabien kom in med mycket pengar och då känns det som om alla tjänar på det, så vill de samarbeta, för annars skulle Joshua och Wilder, till exempel, aldrig vara på samma kort och inte möta varandra, så det är förmodligen pengarna, det är en stor del av det skulle jag säga.

hur påverkar det dig? Kommer det att vara en större julgran i Sundsvall i år, med mycket fler presenter under den? Är det ekonomiskt fördelaktigt för dig att ta den här fighten?

– Ja, absolut. Det är de mesta pengar jag har tjänat hittills. De betalar mer än de behöver, så jag tjänar ganska mycket mer skulle jag säga, än om matchen skulle äga rum i England.

Wallin har mött Joshua vid två tidigare tillfällen. En förlust på amatörnivå och en sparring 2016. Wallin menar dock att han har väldigt goda chanser till seger. 

– Självklart har mycket hänt sedan dess, sedan vi sågs senast. Personligen tycker jag att jag har väldigt bra momentum, kommer från den bästa segern i min karriär och samtidigt tror jag att han verkar ha ganska dåligt momentum.

– Han har två förluster mot Usyk, vilket i sig inte är skamligt - Usyk är en mycket bra boxare, men sedan dess har han inte riktigt varit samma Joshua som vi såg när han kom upp och när han debuterade som proffs.

En seger här skulle öppna dörrarna för Wallin att ta sig an en match om världsmästarbältet. Något som knappt är jämförbart inom svensk boxning sedan Ingemar Johanssons tid på världstoppen. 

– Ja, absolut, absolut. Om jag vinner här borde jag vara mycket nära att boxas om någon av världstitlarna och möta Wilder, Fury eller Usyk - helst Fury eller Usyk som är världsmästare då. Men det här är en enorm match och en reporter berättade för mig igår att det förmodligen är en av de största matcherna sedan Ingemar Johanssons dagar för svensk boxning så det är jättekul. Om jag vinner är alla dörrar öppna för mig, säger han. 

Se hela intervjun på vår Youtube-kanal! 

Köp matchen via DAZN - klicka här nedan för att komma till erbjudandet! 

Till matchen hos DAZN

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto