Publicerad på 13 Dec - 15:35

0
article-img
Foto: Bildbyrån

UFC 296: Vill täppa igen truten - på skitsnackare i världsklass



”Trash talk” har alltid varit en del av boxning och kampsport – man genererar mycket mer intresse för kommande matcher om man snackar skit om motståndaren, men i MMA har man tagit det till nya höjder.

Conor McGregor byggde sin karriär lika mycket på sin vassa tunga som sin fruktade vänsterhand, och natten mot söndag får vi se några skitsnackare i världsklass i buren.

Den största av dem, Colby Covington, går huvudmatchen mot Leon Edwards i match om welterviktstiteln. Covington var egentligen en tråkmåns både innanför och utanför buren tills han insåg att han behövde sticka ut – han gjorde det genom att bli Donald Trumps största fan, klä sig i amerikanska flaggan och vara så högljutt och plumpt som möjligt.

Med brottning som bas är Covington fortfarande lika tråkig men av någon anledning gillar UFC-bossen Dana White honom och nu får han gå en titelmatch i weltervikt mot Leon Edwards, britten som vann titeln med en sen knockout av Kamaru Usman i augusti 2022.

Tråkmånsen kan segra

När de två möttes en gång till visade Edwards att han hade lärt sig en hel del – andra gången vann han på poäng och det var nog ett rättvist beslut. Han borde kunna städa av den mer begränsade Covington men UFC-titlar är svåra att behålla och även om amerikanen är tråkig så är han inte ofarlig.

Lite längre ned på huvudkortet hittar vi Tony Ferguson mot Paddy Pimblett i en fajt som många tycker kommer att vara enkel för britten Pimblett, även han känt för att kunna låta munnen köra på utan att koppla in hjärnan alla gånger.

Liverpoolsonen Pimblett var en stjärna i Cage Warriors innan han gick till UFC men hans skämt och sätt att vara har inte alltid landat i den stora organisationen.

Ferguson är inte heller främmande för lite verbala attacker och han har en stil (inte minst på marken) som är svårberäknelig. Amerikanen är uppe i åldern men inget skulle ge honom mer glädje än att sätta käppar i hjulet för den något yngre Pimblett.

En fajt som vi inte kommer att se (och som påverkar speltipset) är den mellan Ian Machado Garry och Vicente Luque – irländaren som slaviskt har härmat McGregors snack dök inte upp till mediedagen i Las Vegas torsdags. Därmed missar vi chansen att Irlands näst kaxigaste MMA-fajter försvarar sina hårda ord mot allt och alla.

Det hela började när han lämnade irländska Team KF kort innan han gick en titelmatch i Cage Warriors och det har inte blivit bättre av att han har snackat skit om sina senaste motståndare med en massa fula skämt och spex som träffade helt fel hos många fajters och fans. Taktiken började vända emot Garry när hans fru drogs in i diskussionerna – han dök inte upp på mediedagen och trots att budskapet från teamet var att han skulle komma på presskonferensen i fredags så drog han sig plötsligt ur fajten. Den som tror att den påstådda lunginflammationen han sägs lida av är på riktig är nog rätt naiv.

Trots Garrys undanflykt kommer som det händer i buren på årets sista kort fortfarande vara högst intressant – inte minst för det som vinnarna kommer att säga när de väl får tag på mikrofonen efter att ha täppt till truten på sina motståndare.

Klicka här för att läsa mitt speltips på galan 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto