Publicerad på 7 Jun - 16:27

article-img
Foto: Bildbyrån

Undersökning: Här slås flest hole in ones i Sverige


Landskrona Golfklubb är den klubb där flest personer gör hole in ones i Sverige visar en undersökning genomförd av Rekatochklart.com. Under de senaste fem åren har 111 hole in ones slagits på golfklubben.

Golfsäsongen är återigen igång och tusentals svenskar flockas till golfbanorna och hoppas på att just de ska lyckas med konststycket att slå en hole in one (HIO). 

En genomgång av registrerade hole in ones under åren 2017-2021 visar att det slogs flest sådana på Landskrona Golfklubb i Skåne. Ungefär 1,4% av alla slagna hole in ones under dessa år noterades ha utförts där. 



Om man däremot ser till statistiken från 2021 så är det Tjörns Golfklubb som seglar upp i toppen som den golfklubb där flest personer har slagit en hole in one. Ungefär 1,7% av alla hole in ones i Sverige under 2021 registrerades där. 

Topp 10 golfklubbar sett till antal HIOs 2021 



Flest per län




Om sammanställningen 

Sammanställningen är baserad på alla registrerade hole in ones hos Svenska Golfförbundets hole in one-klubb under åren 2017-2021. HIO-Klubben är öppen för alla spelare som är medlemmar i en golfklubb som tillhör Svenska Golfförbundet. Alla registrerade hole in ones är godkända enligt Svenska Golfförbundets aktuella Spel- och Tävlingshandbok. 

Om Rekatochklart 

Rekatochklart.com är Sveriges största och ledande online-community inom sportspel. Vi är en oberoende sajt och ej knutna till något specifikt spelbolag. Vårt primära mål är att tillsammans med våra skribenter och medlemmar förse Rekatochklarts läsare med spelanalyser och vinnande speltips. Rekatochklart ägs av Better Collective, en världsledande mediekoncern inom sportbetting. www.rekatochklart.com 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto