Publicerad på 21 Mar - 13:56

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Undersökning visar: Dessa spelare hade lägst kostnad per poäng i Allsvenskan


En mittfältsmaskin och ett nyblivet utlandsproffs är de som toppar listan för lägst kostnad per poäng i Allsvenskan. Det visar en sammanställning från Rekatochklart.

Rekatochklart har undersökt vilka spelare och lag som under Allsvenskan 2022 hade bäst “bang for the buck”, alltså hur många poäng (mål och assist) som de fick tillbaka sett till spelarnas löner.

När man slår ihop lönerna och delar summan på antalet mål och assist (ett poäng per mål och ett poäng per assist) visar det sig att fjolårets vinnare BK Häcken hade lägst kostnad per poäng i sin spelartrupp. Det lag som hade högst kostnad per poäng var Malmö FF.

Lagen med lägst kostnad per poäng:

  1. BK Häcken
  2. IFK Värnamo
  3. IFK Göteborg


Sett till de enskilda spelarna var det BK Häckens mittfältare Oscar Uddenäs som toppade listan för lägst kostnad/poäng. Därefter följer före detta lagkamraten och förra säsongens skyttekung Alexander Jeremejeff, som numera huserar i Levadiakos (på lån från Panathinaikos).

Spelarna med lägst kostnad per poäng:

  1. Oscar Uddenäs
  2. Alexander Jeremejeff
  3. Alexander Johansson
Den allsvenska premiären närmar sig och den 1 april är det äntligen dags igen. Det återstår att se om fjolårets vinnare BK Häcken kan försvara guldet, eller om oddsfavoriterna Malmö FF och nya tränaren Henrik Rydström kan motsvara förväntningarna.

Det svenska transferfönstret är öppet fram till den 31 mars och det lär landa in ett och annat nyförvärv fram tills dess. Som undersökningen visar gäller det att investera sina pengar på rätt spelare.



Om undersökningen
Undersökningen är baserad på målstatistik för säsongen 2022 från OPTA och fotbollsspelarnas deklarationer från taxeringsåret 2022 som Aftonbladet har sammanställt. Lönerna för minderåriga och vissa spelare som var bosatta utomlands under förra året ingår inte i tabellen. Spelarna som ingår i studien har spelat minst 15 matcher och bidragit med åtminstone fem poäng.

För mer information, vänligen kontakta:
Susanne Höglund, 56K Digital, [email protected]

Om Rekatochklart
Rekatochklart.com är Sveriges största och ledande online-community inom sportspel. Vi är en oberoende sajt och ej knutna till något specifikt spelbolag. Vårt primära mål är att tillsammans med våra skribenter och medlemmar förse Rekatochklarts läsare med spelanalyser och vinnande speltips. Rekatochklart ägs av Better Collective, en världsledande mediekoncern inom sportbetting.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto