Publicerad på 20 Apr - 11:44

0
article-img
Foto: Bildbyrån

United-profilen: "Lindelöf borde spela istället för Maguire"


Åtta seriematcher kvar för Manchester United och en viss Victor Nilsson Lindelöf kan komma att få spela en stor roll i fighten om Champions League-platserna. Enligt tidigare United-spelaren Paul Parker kan Lindelöf bli den ledare som laget nu behöver.

Med både Varane och Martinéz på skadelistan så har svensken nu fått den välbehövliga chansen att stärka sina aktier inför ett sommarfönster som kan avgöra nästa steg i hans karriär. Den svenska lagkaptenen har kontrakt med klubben till den 30 juni, 2024 och om United vill tjäna pengar på Nilsson Lindelöf så bör de försöka sälja nu till sommaren. Den snart 29 år gamla mittbacken är inne på sin sjätte säsong med “Red Devils” och har under perioden fått spela en hel del.

När Rekatochklart intervjuar tidigare United-profilen Paul Parker så berättar han att han tycker att det är på tiden att Lindelöf får lite fler minuter:

– Nu kommer Lindelöf äntligen få spela några matcher vilket han gjort sig förtjänt av redan tidigare under säsongen.

Sälja eller förlänga?

Med två ordinarie borta så är mittbacksplatserna öppna. Om Paul Parker hade fått välja så spelar Nilsson Lindelöf, men inte tillsammans med Maguire.

– Jag skulle vilja se Luke Shaw och Victor Lindelöf bilda mittbackspar till Varane är tillbaka, vilket vi inte ännu vet när det är. Men ja, jag tycker att Lindelöf ska spela istället för Maguire. Lindelöf är en ledare och en verbal spelare. Han hade det kämpigt med att säga till Maguire vad han hela tiden skulle göra mot Nottingham Forest. 

Frågan om svenskens framtid kan nu komma att avgöras under säsongsavslutningen. Vill Manchester United satsa nytt, satsa ungt och “casha” ut för Nilsson Lindelöf? Eller kan kommande matcher och potentiellt bra prestationer resultera i ett nytt kontraktsförslag för svensken?

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto