Publicerad på 8 Dec - 15:20

0
article-img
Foto: Bildbyrån

V75 Åby - Bergmans tankar!


Foto: Bildbyrån

Formstarke andelsläggaren Oliver Bergman bjuder på sina bästa idéer inför lördagens V75-omgång! Här är bästa spiken, draget och favoriten i fara i Skellefteå! 

Vill du vara med i Olivers andelsspel? Klicka här för att läsa mer

Hur känns formen inför den här omgången?

– Formen går det knappast att klaga på! Vi är me och hugger och är just nu inne i en formtopp här på rekatochklart.com. Återigen nära 7rätt förra veckan och då var det Tv-magasinet som var med inför sista efter att spiken Ferrari Sisu vunnit till 8%. Ser man också bara till den senaste månaden så har våra andelsköpare fått dela på närmare 250.000kr vilket är otroligt glädjande. Vi lägger ner hårt jobb för att skapa bra förutsättningar och när väl formen sitter där gäller det att glida med på vågen så länge det bara gå. Nu med ny svår V75-omgång från Åby på menyn gäller det att fortsätta på samma inslagna väg, men formen kan ingen klaga på iaf! 

Vad blir viktigt att tänka på inför helgen?

– Lördagens V75-tävlingar arrangeras på Åbytravet. Noterbart är att på Åbytravet finns det två spår med Open Stretch att tillgå in på upploppet, vilket leder till att fler hästar får chansen när det väl ska avgöras. Samt att positionen i rygg på ledaren är attraktiv för många. 

Vilken är den bästa spiken?

– I V75-2 är 2 Laban Lagö min spik. Conrad Lugauer har toppform på stallet för dagen, förra lördagen gjorde han resan från Malmö till Bergsåker med två hästar och vann med båda. Nu handlar det om att sätta dit Laban Lagö från ett tilltalande utgångsläge. Senast blev det galopp som betrodd, men då handlade det om voltstart och från stallet meddelar man att Laban Lagö normalt sett är travsäker och att det nu med tanke på bilstart ska vara minimal galopprisk denna gången. Han kan öppna bra och har imponerat vid segrarna i programmet. Det har blivit fyra segrar på fem försök från ledningen och dessutom har han två segrar på två starter på just Åby. Idag är siktet inställt på spets och från den positionen är jag inne på att segerchansen är god. Jag spikar.

Favoriten i fara?

– I V75-3 är 3 Mister F.Daag favorit. Detta är Eltiloppsteran från tidigare i år, han vann även ett av försöken den dagen och har visat sig vara en väldigt speedig och startsnabb individ. Senast var han ute i Prijs der Giganten i Wolvega och fick aldrig fritt den dagen. Men jag sätter trots detta ett litet frågetecken på formen då han inte glänste som fastlåst direkt. Mister F.Daag är däremot rutinerad vad det gäller storlopp och skulle formen sitta där idag kommer han vara hästen att slå från spets men som favorit på V75 är han ingen jag vill hålla ensam i handen. 

Bästa draget?

– I V75-6 är min förstahäst 9 Heartbeat Julie. Detta är en individ jag ofta lyft fram i tipsen. Detta är en bra häst för klassen och när hon väl håller sig till rätt gångart hör hon hemma i en helt annan klass. Bakspår idag ser jag nästan bara som positivt då det ökar chansen för en felfri avgång. När hon dessutom sett till sina prestationer haft en del otur på just V75 gäller det att ta betalt nu när strecken är låga. Förstahäst till endast 8%.

Vill du vara med i Olivers andelsspel? Klicka här för att läsa mer

/ Oliver Bergman - MVBerra på Twitter

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto