Publicerad på 25 Dec - 19:54

0
article-img
Foto: Bildbyrån

V75 Annandagen Solvalla 26/12


Foto: Bildbyrån

Formstarke andelsläggaren Oliver Bergman bjuder på sina bästa idéer inför lördagens V75-omgång! Här är bästa spiken, draget och favoriten i fara i Skellefteå! 

Vill du vara med i Olivers andelsspel? Klicka här för att läsa mer

Hur känns formen inför den här omgången?

– Formen måste jag säga är helt okej för dagen även om vi kan konstatera att det lilla sista saknats de två senaste omgångarna. Vi har haft ett par fina drag som trillat in vilket skapat arbetsro. Nu inför finalerna på Solvalla kommer jag vara heltaggad. Jag kommer själv vara på plats och detta är en av mina favoritomgångar på hela året. För vad kan bli fel, Julledig samt trav på plats med fin sällskap?  

Vad blir viktigt att tänka på inför helgen?

– Lördagens V75-tävlingar arrangeras på huvudstadsbanan Solvall och det är STL-finaler vi bjuds på. Det är travsport med hög klass men där ett par hästar med bra segerchans blivit rättmätiga favoriter. Det blir därför extra viktigt att idag hitta en balans på ditt system. Väljer man att gå på någon av de stora favoriterna kan det vara klokt att försöka fälla någon annan. Hur man än väljer att komponera sitt system kommer bli A och O. Det viktiga blir att skapa värde gentemot övriga spelare och därför måste man våga ta ställning i vissa lopp. 

Vilken är den bästa spiken?

– I V75-5 hittar vi dagens stora favoriten på V75, 9 Four Guys Dream. Detta är en helläcker individ som trivs ypperligt under den aktuella årstiden. Han har nu fått tre lopp i kroppen och det har verkligen lyst om hästen i samtliga starter. För min del har jag svårt att hitta minus på Four Guys Dream vilket gjort att jag trots hög procent landat på honom som spik. I dagens final får Four Guys Dream dessutom Örjan Kihlström i vagnen. Senast Örjan satt i vagnen slutade det med seger. Utgångsläget ses som positivt för hästen. Han lever på sin tunga avslutning. I min bok slutar detta loppet med att Four Guys Dream flyger förbi samtliga under slutrundan oavsett hur loppet blir kört och därför kommer jag spika.


Favoriten i fara?

– I V75-4 gör favoriten 4 The Pirate idag debut för Björn Goop. Fyraåringen har i sin norska regi segrat i elva av 28 starter. Han var även hårt påpassad i Derbyt i början av september. Då slutade det dessvärre med galopp, men upphämtningen var bra och han fick visa upp bra kunnande trots allt. The Pirate står billigt inne i loppet sett till sin kapacitet och skulle Björn Goop putsat till utvecklingen ytterligare inför idag kommer han bli att räkna med. Men som favorit på V75 vill jag gärna se honom en gång för Goop innan jag riktigt vet vad jag har att förvänta mig. Motstånd saknas knappast idag och det är en given häst att gardera eller rent av gå emot på V75.

Bästa draget?

– I V75-4 hittar vim mitt stora drag i omgånge,14 Digital Summit. Han inledde inte som bäst för tränaren Joakim Lövgren men har nu fått starta igång och senast visade han verkligen upp toppform. Han vann då på bra sät, sista 800m klockades till 11,6. Detta är en bra och rejäl häst som jag är inne på kommer kunna få ett perfekt lopp trots sina 40m tillägg idag. Det är flera rejäla hästar med i loppet som vill hålla ett högt tempo från start. Samtidigt är det ett par “statister” med i loppet som alla kommer vilja söka sargen inledningsvis. Detta gör att Digital Summit kommer kunna komma fram på ett bra sätt och när de andra sen får lite trötta ben kommer Digital Summits rejäl avslutning bita bra. Till endast 8% är hon min vinnare av loppet!

Vill du vara med i Olivers andelsspel? Klicka här för att läsa mer

/ Oliver Bergman - MVBerra på Twitter

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto