Publicerad på 20 Maj - 15:37

article-img
Foto: Bildbyrån

V75-jackpot i Gävle: Bästa spiken, draget och favoriten i fara!



Foto: Bildbyrån

Vår travexpert Oliver Bergman ger de bästa tipsen inför helgens feta jackpotomgång på Gävle! 

Finfin V75-jackpot i Gävle! Hur känns formen inför den här omgången? 

– Just nu måste man bara säga att man älskar att vara travtokig. Elitloppet närmar sig med stormsteg, förväntningarnas och spekulationerna inför den helgen bra ökar mer för varje dag som går. Dessutom har vi nu under en lång tid fått se fantastisk travsport när alla fina hästar ska försöka matchas in till den stora helgen. Att vi nu även får JACKPOT till lördagens tävlingar på Gävle där vi spelar om 53 Miljoner gör heller inte saken sämre. Vi kommer få se häftig sport på nytt och dessutom ska “Vägen till Elitloppet” avgöras där segraren i loppet blir erbjuden en rosa biljett av Anders Malmrot. För egen del känner jag att formen att ligger där och bubblar, men samtidigt att utdelningarna på slutet varit för låga för att jag ska vara med och hugga på allvar. Men nu hoppas jag på bättre värde i omgångarna och att fru fortuna är med mig i helgerna som kommer. 

Vad blir viktigt att tänka på inför helgen? 

– Det är viktigt att vara med i täten när upploppet närmade sig på Gävles trav oval. Upploppet är relativt kort och det behövs något extra för att kunna svepa ett helt fältet på upploppsrakan där. Sen är det som vanligt också alltid viktigt hur du kombinerar ditt system och värderar i vilka lopp du går kort och vilka favoriter som ska jobbas bort. Väljer du exempelvis att gå på någon stor favorit rekommenderar jag starkt att hitta ett annat lopp där du väljer att gå hårt på något drag eller idé för att på så sätt skapa balans i ditt system. 

Vilken är den bästa spiken?

– För mig är det givet att ta ställning i V75-6 “vägen till Elitloppet” och gå på 6 Brambling. Jag har tidigare lovordat och hyllat hästen här i tipsen. I den senaste starten fick hand det visserligen inte att stämma på Vermo men nu säger tränaren Daniel Redén att man ändrat om i balansen hemma i tärningen och att han nu fungerat bättre. Redén säger själv att detta är en häst som platsar i Elitloppet, och jag kan inte annat än att hålla med. Redén är även väl medveten om vad som krävs i Elitloppet och han skulle inte uttrycka sig så om inte Brambling har något extra. Jag läser loppet som så att det kommer gå undan från början med flera startsnabba konkurrenter med i loppet och när startrusningen väl har lagt sig avancerar Örjan Kihlström bakom Brambling och intar dödens. Väl i den positionen kontrollerar sen Kihlström fältet och tillslut måttar han in Brambling till Elitloppet. Fin spik till 28%! 

Favoriten i fara?

– I V75-4 ser 3 Wolr ut att bli favorit och visst visade han fin form senast vid segern. Men hur var aktionen egentligen? Det såg inte perfekt ut och förutom en kort galopp efter start var det en hel del extra steg i travet som behövdes. För två starter sedan vann han säkert efter att fått en bra resa och oavsett positionen idag är detta en häst som duger bra för klassen. Men som favorit på V75 denna JACKPOT-omgång är det givet att gardera. 

Största fördelen med ditt andelsspel den här helgen? 

– En av de bästa fördelarna med att köpa in sig i något större bolag är att man får vara en del i ett större system. Ett system där man får med fler hästar på kupongen, och således också har större chans att vara med när utdelningen ökar. Väljer man dessutom ett av våra bolag hos Rekatochklart så köper man in sig i ett genomarbetat system där vi lägger ner mycket tid för att skapa så bra förutsättningar för 7 rätt som möjligt. Formen är det heller inget fel på, just nu har två av våra fyra V75 bolag 3-Stjärnor hos ATG.se. Detta betyder att dessa bolagen tillhör 10% av de bästa bolagen på V75 just nu, vilket vi såklart är stolta över. Ta chansen och häng på du också. 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto