Publicerad på 2 Sep - 12:58

0
article-img
Foto: Bildbyrån

V75-jackpot på Jägersro: Bästa spiken, dragen och favoriten i fara!



Foto: Bildbyrån

Hela 54 miljoner kronor extra i potten gäller när V75 tar sig Jägersro på lördagen. Vår travexpert Oliver Bergman guidar er till den bästa spiken, draget och vem som är den största favoriten i fara. Köp andelar i Olivers system här! 

Jägersro och fet V75-jackpot att vänta! Hur är känslan? 

– Jägersro öppnar upp för V75 i dagarna två denna helgen. På lördag bjuds vi på en V75 omgång med en härlig JACKPOT, vi spelar om 54 Miljoner. Dagen därpå bjuds vi på den sportsliga höjdpunkten när Derbystoet och Svenskt Trav Derby ska avgöras. Omgången på lördag håller högt spelvärde där vi har flera öppna och kluriga lopp på förhand och dessutom bjuds vi i vanlig ordning på en och annan överstreckad favorit. 

Vad blir viktigt att tänka på inför helgen? 

– Det viktigaste inför omgången är att känna till Jägersro och att detta är en bana där tätpositionen är extra viktig. Det är ofta vi hittar segraren i just ledningen och känslan är att ledaren får en oförklarlig extra skjuts ut ur sista kurvan vilket ofta skapar ett försprång som räcker hela vägen till linjen. Det gäller därför att ha extra kolla på just spets körningen denna V75 omgång. Troligtvis är det där nyckeln till framgång införskaffas. 

Vilken är den bästa spiken? 

– I V75-3 hittar vi omgångens mest spelvärda spik till 35%. 8 Önas Prince har visserligen fått ett tufft utgångsläge men jag är inne på att Per Nordströms startsnabba femåring trots allt hittar till ledningen idag. Han tål även en längre speedkörning om så krävs vilket gör att han kommer kunna trycka sig till spets efter en bit och med tanke på insatsen senast i Jubileumspokalen, som var imponerande så ska segerchansen vara bra idag. Önas Prince tål även att göra jobb på egen hand om det skulle behövas och han vann bland annat Sprintermästaren från just dödens. Jag tror segerchansen är betydligt högre än vad procenten i nuläget säger (35%), vilket gör att spelvärdet är högt och omgångens bästa spik är ett faktum. 

Favoriten i fara? 

– I V75-1 är 6 Dear Friend favorit vilket är fel i min bok. Visst har hon mest pengar på sig i startfältet och vann senast i debuten för Marcus Lindgren. Men hon fick då ett passande lopp den gången och slog Night Brodde via en rapp avslutning. Dear Friend lever på speeden och skulle det pånytt bli ett passande lopp för henne kan hon såklart vinna. Men jag är inne på att 9 Kali Smart är en hårdare häst som kommer dra musten ur Dear Friend stillslut. 

Bästa draget? 

– I V75-5 är 3 Rampant min vinnare. Detta är en häst som jag lyft fram flertalet gånger. Senast gick han i mål med sparade krafter efter att inte fått fritt den sista biten i ett försök till Derbyt. Men idag har man fått ett tilltalande utgångsläge och oavsett om det blir ledningen från start eller inte så finns kapacitet och kunnande för att slåss om segern. Stall Kolgjini är optimistiska på förhand och jag är inne på att man spänt bågen rejält idag när det är hemmaplan som gäller. 


/ Oliver Bergman - MvBerra på twitter

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto