Publicerad på 13 Maj - 15:49

0
article-img
Foto: Bildbyrån

V75-jackpot på Umeåker: Bästa spiken, draget och favoriten i fara!



Foto: Bildbyrån

Vår travexpert Oliver Bergman guidar oss igenom sina bästa idéer inför den feta jackpoten i Umeå! 

V75-jackpot på Umeåker! Hur känns formen inför den här omgången? 

– Vi bjuds på härlig travsport denna lördag på Umåker, flera fina lopp på menyn och bland annat ska Guldbjörken avgöras. Men vi bjuds även på Berth Johanssons Memorial och som om detta inte vore nog kryddas omgången av en jackpot på 48 Miljoner. Luta er tillbaka och njut av travsporten. Formen hoppas jag ska vara på uppgång för egen del, jobbet är gjort och känslan är att vi snart igen kommer få betalt för all den möda vi lägger ner i “grottan” inför tävlingarna. 

Vad blir viktigt att tänka på inför helgen? 

–  Mitt bästa råd inför dagens tävlingar är att se över hur du komponerar ditt system. Vi kommer få se några favoriter idag som startar med bra segerchans på förhand, men det gäller att trots detta skapa ett slagkraftigt system och välja vilka favoriter man ska jobba bort. 

Vilken är den bästa spiken? 

– I V75-3 startar 1 Don Fanucci Zet som såg bländande ut i comebacken senast! Vi pratar alltså om Elitloppsvinnaren från fjolåret som ska försöka försvara den titeln om drygt två veckor. Enligt tränaren Daniel Redén är formen för dagen bättre än förväntat och vi fick i den senaste starten se att innerspåret inte är några problem för Don Fanucci Zet. Nu har han lopp i kroppen och oavsett vilka förutsättningar han startat med idag så är segerchansen hög. Med Örjan Kihlström i vagnen lär man knappast sitta fast om han mot förmodan skulle bli överflyglad från start och trots hög spelprocent finns det ingen anledning att slösa på strecken här. Spik. 

Favoriten i fara? 

– I V75-5 kunde vem som helst bli favorit och ändå hade den hästen blivit omgångens favorit i fara. Men just nu är 5 Succession favorit. Han fick ge sig från ledningen senast men visade för två starter sedan att formen finns där via en kvick avslutning. Känslan är att Succession trivs som allra bäst med rygglopp och skulle han få ett passande lopp idag kan han mycket väl blanda sig i segerstriden. Men han startar från ett snävt femtespår i volten och han skulle kunna bli över från start. Som favorit på V75 känns det givet att gardera på förhand. 

Bästa draget? 

– I V75-7 hittar vi en skräll som jag betalar tidigt för. 3 Xanthis Coktail, han galopperade visserligen senast men då var det första gången man testade barfota runt om och kanske hittar vi en del av förklaringen till galoppen där. Enligt tränaren ska formen fortsatt vara bra och Xanthis Coktail är normalt sett kvick iväg den första biten. Han gynnas även av distansen och skulle kunna vara den som får loppet i draget bakom 1 Amalencius B.B. och 2 Huddlestone. Till endast 4% är Xanthis Coktail given på min kupong.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto