Publicerad på 1 Apr - 16:41

0
article-img
Foto: Bildbyrån

V75 på Bergsåker: Bästa spiken, draget och favoriten i fara!



Foto: Bildbyrån

Vår travexpert Oliver Bergman satte sju rätt på Solvalla och hoppas nu på att upprepa bedriften på Bergsåker! Här är hans bästa tips inför lördagens V75. 


7 rätt två gånger om på Solvalla i helgen! Hur var känslan efter vinsten!? 

–  Såklart alltid kul att pricka 7an och att kunna glädja våra andelsköpare. Men som alltid när man sätter något så kollar man över och ser hur det hade kunnat slå med olika utgångar, för utdelningen ska sägas var en liten besvikelse. Hade bland annat favoriten 3 LAFERRARI DIMANCHE i V75-5 fått ge sig den sista biten hade såklart utdelningen blivit något helt annat. Satt med gardering penseln på båda kupongerna i den avdelningen. O andra sidan ska man alltid glädjas åt 7rätt. Något som glädjer mig extra mycket är också att 3 av 4 bolag hos Rekatochklart.com på V75 har 3-STJÄRNOR! Detta betyder att dessa bolag tillhör 10% av de bästa på marknaden just nu. Något man som vi som spelläggare såklart ser som en fjäder i hatten. 

Vad blir viktigt att tänka på inför helgen? 

– Helgens omgång arrangeras av Bergsåkers travbana. En bana som har ett upplopp som mäter 200m. Vi kommer idag få se en hel del fina hästar som gör årsdebut, såklart alltid svårbedömt med formen hos dessa individer och mycket kommer att handla om hur hästarna kännts hemma på gården och sett ut i eventuella banjobb inför dagens start. Men man ska komma ihåg att proffstränare vet vad som krävs för att vinna på V75 och de fuskar sällan med träningen inför en V75 omgång. 

Vilken är den bästa spiken?

– Ibland måste man inse att det kommer bli otroligt tufft att fälla en stor favorit och så är det verkligen denna helgen. Men det betyder inte att utdelningen nödvändigtvis behöver bli låg. Men gör man som jag och spikar omgångens största favorit så måste man i övrigt se över hur man bygger upp sitt system. Men i V75-2 har Sveriges egna kallblodskung 3 Månlykke A.M. en väldigt bra segerchans. Detta är en häst som dominerat kallblods scenen en längre tid och har segrat i SM de två senaste åren. Ikväll är det årsdebut men det är inget som oroar på förhand varken mig eller tränaren Gunnar Melander på förhand. Förra året segrade Månlykke A.M. direkt i årsdebuten och idag har han dessutom fått ett perfekt utgångsläge. När de främsta motbuden även startar från bakspår blir det också givet att spika trots den höga procenten. Tränaren Gunnar Melander själv låter optimistisk på förhand och meddelar att Månlykke A.M. kändes fin i ett banjobb inför idag och Gunnar själv räknar med en bra prestation direkt. I min bok sitter Månlykke A.M. tidigt i ledningen och i den positionen kommer det bli mycket tufft att plocka ner honom för övriga. Spik. 

Favoriten i fara?

– I V75-3 är 4 Born Unicorn favorit och i min bok en sårbar sådan. Detta är en tuff individ som trivs med tempo på loppen. Men idag är det årsdebut och formen är aningen svårbedömd, tränaren Daniel Redén har tidigare meddelat att han inte haft optimala träningsförhållanden vilket såklart också är en faktor att ta hänsyn till. Vi har även under veckan sett några av Redéns andra hästar som varit hårt betrodda i sina årsdebuter som inte avgått med segern. Visst finns kapacitet i hästen för att vinna direkt men med tanke på att det kommer behövas en del jobb på egen hand vilket visserligen Born Unicorn tål så är han en sårbar favorit i min bok här i årsdebuten. 

Bästa draget?

– I V75-5 är min givna förstahäst 11 Wolt. Han kommer nu med årsdebuten avklarad och formen ska vara framflyttad en hel del till dagens start. Detta är en individ som visade upp bra kunnande för klassen under 2021. Han vann bland annat ett försök till Norskt Travderby under förra året. Hans minus är att det inte riktigt går att lita på honom fullt ut, men från ett bakspår idag kan Jan-Olov Persson som känner hästen väl koncentrera sig på en felfri start. Lyckas han med detta så besitter Wolt både fart och kunnande för att kliva runt samtliga här. Han lever på sin speed och med lite fart på loppet från början här känns Wolt mycket spännande på förhand. Till endast 18% är spelvärdet högt i min bok och draget är ett faktum. 

Största fördelen med ditt andelsspel den här lördagen? 

– En av de bästa fördelarna med att köpa in sig i något större bolag är att man får vara en del i ett större system. Ett system som får med fler hästar på kupongen, och således också har större chans att vara med när utdelningen ökar. Väljer man dessutom ett av våra bolag hos Rekatochklart så köper man in sig i ett genomarbetat system där vi lägger ner mycket tid för att skapa så bra förutsättningar för 7 rätt som möjligt. Formen är det heller inget fel på just nu, tre av våra fyra V75-bolag har fått utnämningen 3-Stjärnor av ATG.se. Detta innebär att just dessa bolagen tillhör 10% av de bästa “butiksandelarna” på just V75, vilket vi såklart är stolta över.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto