Publicerad på 8 Apr - 12:32

0
article-img
Foto: Bildbyrån

V75 på Jägersro: Formstarke Bergmans bästa spikar och drag!



Foto: Bildbyrån

Vår travexpert Oliver Bergman satte sju rätt på Solvalla och Bergsåker - och hoppas nu på att upprepa bedriften på Jägersro!  Här är hans bästa tips inför lördagens V75 där en fet jackpot på 50 miljoner kronor står på spel!


– Värt att nämna är att även om utdelning blev låg så prickade vi för andra veckan i rad in 7 rätt på våra andelsbolag, potentialen fanns dessutom för högre utdelning då flera lågt streckade tvåor fanns med på kupongen. Formen är onekligen bibehållen och tre av fyra bolag hos ATG har utnämningen 3-Stjärnor. Det betyder att dessa bolag tillhör 10% av de bästa andelslagen på V75. 

Vad blir viktigt att tänka på inför helgen? 

– Jägersro står som värd för V75 och vi har en härlig JACKPOT att se fram emot, prognosen säger att vi har 50 Miljoner att spela om. Viktigt att ha med sig när man spelar V75 är att Jägersro brukar förknippas med spetsvinnare, man säger även i folkmun att det är nedförsbacke över Jägersros upplopp. Oavsett om det är sant eller inte så är det väldigt ofta som ledaren lyckas rycka åt sig några extra meters ledning precis i ingången till upploppet vilket gör att det inte alltid är lätt att hinna ikapp ledaren. Så denna lördag kan det vara extra värt att plugga på vem som sitter i ledningen efter en bit. 

Vilken är den bästa spiken? 

– I V75-2 hittar vi omgångens bästa spik, 9 Kentucky River. Detta är en rejäl individ som besitter bra kapacitet för den lägsta klassen. Senast handlade det om årsdebut och han fick då göra jobbet i dödens, men det var inget som var beklämmande för Kentucky River som vann enkelt tillslut efter att tagit över ledningen med 600m kvar. Det var första starten över lång distans och han visade direkt att den inte utgör några problem. Nu med lopp i kroppen borde formen vara framflyttad ytterligare tills idag och med tanke på hans styrka lär vi få se ett offensivt upplägg från Per Nordström som sitter i vagnen. Det är även anmält barfota fram för första gången och inte nog med det ska man även plocka bort huvan till dagens start vilket känns spännande. I min bok är detta en bra segerchans och jag spikar. 

Favoriten i fara? 

–  I V75 avslutningen blir 3 Very Kronos favorit och detta är en häst man bara måste gilla. När han har sin dag tillhör han den yttersta sverigeeliten. Very Kronos kan tugga på i jämnt hårt tempo under längre stunder men han är också tuff och räds inte att göra en del jobb på egen hand. I den senaste starten handlade det om årsdebut och insatsen var aningen ringrostig. Det var visserligen skor på hovarna och Very Kronos avslutade 09,5 sista 400m bakom Admiral As men det märktes att han inte startat på ett tag. Nu med lopp i kroppen och barfota runt om lär Very Kronos vara vassare och från ett bra utgångsläge kommer Erik Adielsson skicka Very Kronos vad som går från start. Hittar man till ledningen direkt ska han sen ses med bra segerchans och är given förstahäst men eftersom det kan väntas svar invändigt och med tanke på att man inte vet vart formen är så känns det givet att gardera på förhand. 

Bästa draget? 

– I V75-4 är mitt drag 9 Nocturne Zon till 13%. I årsdebuten senast visade hon bra form som tvåa direkt och tränaren själv menade på att han gav upp loppet tidigt när tempot blev lågt. Han chansade sen invändigt med Nocturne Zon och när luckan väl uppstod avslutade hon vasst. Nu med lopp i kroppen lär vi få se en än vassare prestation och när det dessutom är det anmält barfota runt om vilket är ett plus känns det än met spännande på förhand. Joakim Lövgren låter uppåt och till låg procent är detta mitt drag i loppet. 

Största fördelen med ditt andelsspel den här lördagen? 

– En av de bästa fördelarna med att köpa in sig i något större bolag är att man får vara en del i ett större system. Ett system där man får med fler hästar på kupongen, och således också har större chans att vara med när utdelningen ökar. Väljer man dessutom ett av våra bolag hos Rekatochklart så köper man in sig i ett genomarbetat system där vi lägger ner mycket tid för att skapa så bra förutsättningar för 7 rätt som möjligt. Formen är det heller inget fel på just nu, tre av våra fyra V75 bolag har 3-Stjärnor hos ATG.se. Detta betyder att just dessa bolagen tillhör 10% av de bästa bolagen på V75 just nu, vilket vi såklart är stolta över. 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto