Publicerad på 12 Feb - 13:41

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Välkommen Christoffer Svensson - ny travexpert på Rekat!

Rekatochklart.com har gjort klart med en ny travexpert! Vi säger varmt välkommen till sportkommentatorn coh travhästägaren Christoffer Svensson! 

✔️ Hästarna han deläger
✔️ Favoritbanan och favoritkusken
✔️ Barndomsidolerna

Varmt välkommen till Rekat. Hur kommer det sig att du fastnade extra mycket för travsporten? 

- Stort tack! Att få stå vid staketet och komma nära hästarna och höra deras hovar slå till marken var mäktigt. Sedan att det var i symbios med en människa som satt bakom så gav det en extra effekt för mitt intresse. 
 
Du äger även ett par hästar? Berätta mer! 
 
- Jag deläger ett gäng i Sverige och sedan en häst i Danmark och en häst i USA. Den hästen som främst gjort det bra är Kövras Joker som varit ute en del på V75. Att äga häst är bland det roligaste man kan göra och något jag rekommenderar alla att göra. Det ger ett otroligt häftigt adrenalinpåslag. 
 
Har du någon gammal spelanekdot när det gick extra bra eller extra dåligt? 
 
- Den väntar jag fortfarande på att få berätta.
 
Bästa och sämsta travminne?

– Alla travminnen är fina på sitt sätt oavsett om det gått bra eller dåligt. Två härliga sportsliga minnen är när min egen uppfödning Woudstra var tvåa på V75 och ett annat är när Kövras Joker vann ett lopp på V86 i överlägsen stil från ledning och att då även få vara på plats. 
 
– Sedan är flera travresor runt om i världen väldigt starka och glada minnen. 
 
Vilken är din favorittävling på året? 

- Jarlsberg Grand Prix i norska Tönsberg och Tyska Travderbyt i Berlin som ger en väldigt mycket i det sociala. Om man ska gå på enbart det sportsliga så är det Elitloppet. 

***

 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto