Publicerad på 21 Jan - 15:53

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Världsklass för Klopp, Uniteds önskelista och vem tar över Everton?



Varje vecka botaniserar Rekatochklart bland de brittiska nyhetsstånden och presenterar de hetaste snackisarna inför kommande omgång i England i "What the papers say". 


Arsenals stora problem just nu? Röda kort! Utslagna ur Carabao Cup (ligacupen) mot Liverpool efter att The Gunners dragit på sig sitt 14:e röda kort på två år. Mikel Arteta kunde enkelt hålla sig för skratt när Thomas Partey drog på sig sitt andra gula - och höll med reportern om att detta är ett bekymmer. 
 – På den här nivån så är det extremt svårt att vinna fotbollsmatcher (med en man mindre). 
 Arsenal har tagit tre röda kort på kort tid. Disciplinära problem i Arsenal? Ja, det är i alla fall av största vikt för Arteta att få spela 11 mot 11 för resultaten den senaste tiden talar inte för Europaspel i höst. 


Tottenham andas ut. Lagkaptenen Hugo Lloris, 35, blir kvar i ytterligare två säsonger. Med ett avtal som var på väg att löpa ut efter säsongen så var spekulationerna om hans framtid givetvis en stor grej i Spurs-lägret. Men fransmannen har nu satt stopp för alla rykten om en flytt hem till Frankrike. Enligt Daily Mail ska Antonio Contes intåg i klubben spelat en avgörande roll i Lloris beslut. Han är just nu inne på sin tionde säsong i klubben efter att ha anslutit från Lyon 2012. Lloris nya kontrakt sträcker sig till sommaren 2024. 


Jürgen Klopp hyllade Diego Jota stort efter segermålet mot Arsenal som tog Liverppol till dess 13:e ligacupfinal som spelas mot Chelsea på Wembley den 27 februari. 
– Vi gjorde två underbar mål och Diego Jota är stekhet. Vi var helt övertygade om att han skulle hjälpa oss ordentligt när han skrev på för klubben. Sedan han anslöt så har han tagit ytterligare steg i sin utveckling och nu ser jag honom som en anfallare i världsklass. 
Liverpool ligger tvåa i Premier League, en poäng före Chelsea och elva poäng bakom Manchester City. Liverpool har en match mindre spelad. 


José Mourinho till Everton? Nja, det verkar föga troligt. Portugisen har uttalat sig om rykten kring hans framtid i Roma - där resultaten inte direkt har varit fantastiska - och där Skysports menar att han finns på Evertons önskelista som Rafa Benitez ersättare.
– När det kommer till känslor, passion och empati till att vara lycklig i sitt arbete i Roma skulle jag säga att jag är 11 av 10, säger han. 
 – Jag är verkligen, verkligen lycklig över att vara i en klubb där jag känner att människor litar på mig. Jag kan inte vara lyckligare. 
 Andra namn som sägs vara på Evertons önskelista är Roberto Martinez, Wayne Rooney och Frank Lampard. 


Manchester United drar sig ur jakten på Erling Haaland. Så lyder rubriken i Daily Mirror som hävdar att klubbar som Chelsea, Man City, PSG och Real Madrid leder jakten. Tidningen plockar ut åtta andra namn som United kan gå för i vinter: Dusan Vlahovic (Fiorentina), Joao Felix (Atletico Madrid), Alexander Isak (Real Sociedad), Timo Werner (Chelsea), Dominic Calvert-Lewin (Everton), Paulo Dybala (Juventus), Robert Lewandowski (Bayern München), Hugo Ekitike (Reims). 


Newcastles tränare Eddie Howe får inte bara frågor om lagets taskiga form utan även om det kontroversiella saudiska övertagandet av klubben. Efter matchen mot Leeds på lördag sticker laget till Saudiarabien och Jeddah för en ett veckolångt träningsläger i 30-gradig värme inför nästa ligamatch som är först den 8 februari mot Everton. Saudiarabien och dess regim är hårt kritiserat för sin syn på mänskliga rättigheter och Howe får som sagt en del tuffa frågor av de brittiska journalisterna. Han vet inte om han kommer att träffa prins Mohammed bin Salman där nere, på ett läger han hävdar bara har med det sportsliga att göra och att Newcastle vill komma samman som grupp inför ligaspurten. 
– Det är ett sportsligt beslut. Vi gör det för spelarnas bästa i vår strävan att hålla oss kvar i ligan. Det är min enda tanke. Faciliteterna och allt runtomkring kommer att vara i toppklass och spelarna kommer att bli väl omhändertagna. 


Under fredagens presskonferens berättade Pep Guardiola om det senaste inför lördagens bortamatch mot Southampton - där City går för 13:e raka ligasegern. Han bekräftade att Nathan Ake är tillbaka medan Oleksandr Zinchenko missar även den här matchen. Riyad Mahrez och hans Algeriet åkte ur Afrikanska mästerskapen men Mahrez är inte aktuell för spel mot The Saints. 
 – Han behöver vila en vecka efter turneringen, säger Pep.

/ Lennart Sandahl

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto