Publicerad på 17 Mar - 16:18

article-img
Foto: Bildbyrån

Västerås underdogs i bandyfinalen mot oddsfavoriterna


Foto: Bildbyrån

Det har blivit dags för årets bandyfinal-helg. Matcherna går av stapeln på Studenternas IP i Uppsala och det blir en rafflande dubbelfinal. Det är nämligen så att på både dam- och herrsidan så är det Västerås som ställs mot Villa Lidköping – och mesta mästarna på herrsidan kliver in som underdogs med ett högt odds i finalen.

För 117:e gången i ordning så ska det spelas svensk bandy-final. Fredag klockan 19.00 drar helgen igång med damfinalen, för att sedan fortsätta dagen efter med herrarnas final. Lördagens drabbning innehåller de stora favoriterna Villa Lidköping och mesta mästarna Västerås SK.

Trots historien så är det Villa Lidköping som kliver in som storfavoriter medan Västerås måste finna ett sätt att få stopp på en minst sagt flygande offensiv. Villa tog sig genom grundserien med stil och bärgade förstaplatsen tämligen enkelt – detta gjorde man genom att bland annat göra 171 mål framåt, vilket man får kategorisera som en egen nivå denna säsongen.

Förutsättningar och odds

För att röra vid förutsättningarna inför matchen så har Villa ett stort övertag när det kommer till matcher de båda lagen emellan. Över de 20 senaste mötena har Västerås mäktat med att vinna ynka fem gånger, medan Villa Lidköping vunnit 14 gånger och vid två tillfällen har det blivit oavgjort. Utöver positiv statistik sitter också Villa Lidköping på seriens stora skyttekung, Christoffer Edlund.

Oddsen hos bet365 ligger i skrivande stund på:

  • Villa Lidköping vinst: 1.25
  • Västerås SK vinst: 3.75
18+ Spela ansvarsfullt | Stödlinjen.se | Spelpaus.se | Regler & villkor gäller

Senast Västerås fick lyfta Bucklan på herrsidan var 2016 och sedan dess är det Edsbyn och Villa Lidköping som prenumererat på förstapriset.

För 32:a gången spelas finalen i Uppsala och imorgon lördag ska det avgöras – det förväntas bli publikfest som vanligt på Studenternas IP och matchen sänds på SVT.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto