Publicerad på 21 Feb - 10:35

article-img
Foto: Bildbyrån

Vem blir Miljöpartiets nya språkrör? Här är oddsen!

Märta Stenevi har beslutat sig för att avgå som språkrör för Miljöpartiet efter tre år på posten. Unibet har färska odds ute på vem som blir hennes ersättare och bland favoriterna finns kända namn som Alice Bah Kuhnke och Amanda Lind. 

Efter en kort tids sjukskrivning gick Märta Stenevi nyligen ut med att hon kommer att lämna posten som Miljöpartiets språkrör. 

– Det är ett väldigt svårt beslut. Jag ställde upp till omval, fick nytt förtroende från kongressen, men jag tror inte att jag kan vara mitt bästa jag just nu och jag vet inte riktigt hur lång tid det tar att komma tillbaka, sa hon till Aftonbladet

– Partiet förtjänar bättre än ett limbo, där man har ett språkrör som inte kan fullfölja rollen. Och jag behöver fokusera på att må bra igen, bli en bra mamma och en trevlig sambo.

I väntan på att ett nytt språkrör utses - på en extrakongress den 28 april - så är det andra språkröret Daniel Helldén den som ensam leder partiet fram tills dess. I vanlig ordning utses ett manligt och ett kvinnligt språkrör i partiet. Bland Stenevis möjliga ersättare nämns bland andra tidigare kulturministern Amanda Lind, EU-parlamentarikern Alice Bah Kuhnke - men största favorit att ta vinna omröstningen är Janine Alm Ericson. 

Hon är ordinarie riksdagsledamot, sitter som ledamot i finansutskottet och är Miljöpartiets ekonomisk-politiska talesperson. Alm Ericson har meddelat att hon kandiderar till posten. 

– Jag tror att jag kan ge partiet det som vi nu behöver. Både i ett politiskt inkluderande ledarskap, men också i kommunikation som kan göra att vi får fler väljare på alla nivåer, säger hon i en intervju med Dagens Nyheter.

Vem tar över Miljöpartiet? 

Spelbolaget Unibet har odds ute redan nu:

Janine Alm Ericson 2.20

Amanda Lind 3.00

Annika Hirvonen 5.00

Alice Bah Kuhnke 8.00

Åsa Lindhagen 8.00

Elin Söderberg 12.00

 Till Unibets odds för nästa språkrör i Miljöpartiet

Foto: Miljöpartiet/pressbilder

 

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto