Publicerad på 10 Nov - 15:31

article-img
Foto: Bildbyrån

Wallin hoppas på match mot Joshua: Jag skulle kunna ta Joshua om en månad


Svenske tungviktsboxaren Otto Wallin, tillika ambassadör hos Rekatochklart.com, sitter inte lugnt i båten i väntan på en ny match som tar honom närmare en titelfajt. Sundsvallssonen är i London och sparras med Derek Chisora inför den sistnämndes match mot Tyson Fury i början av december. I en exklusiv intervju med Rekatochklart delar han med sig av sina tankar inför framtiden.

Wallin är väldigt sugen på en ny match så fort som möjligt, helst mot Anthony Joshua, men engelsmannen verkar ducka Sveriges främsta tungviktare för tillfället. 

”Mitt team och min promotor Dimitri Salita, han gör nog allt han kan för att få till en match så snart som möjligt och han är väl i kontakt med alla som som han borde vara med,” berättar Wallin från sitt hotell i Finchley där han bor under vistelsen för att träna med Chisora.

”Det handlar om Joshua och hans promoter Eddie Hearn och Joseph Parker som boxas för Boxer och Sky Sports. Det är väl de två jag vet som han har försökt jobba på.”

Trots att han trivs bra i hemstaden New York vill Wallin ut och göra något annat ett tag och när chansen att hjälpa Chisora inför Fury-matchen tackade han ja direkt.

”Det var först en kille som hörde av sig till mig på Instagram och då säger jag såklart det ska bli kul att komma ut och sparras lite med Chisora,” säger Wallin.

”Just här har jag inte fått några instruktioner i vad jag ska göra. Men förra gången de möttes så boxades Fury mycket southpaw (vänsterhänt) och jag är ju southpaw och liknar väl Fury litegrann med hans stil, och speciellt då att boxas southpaw,” förklarar Wallin.

”Efter första sparringen, då sa hans tränare ’this is just what the doctor ordered” – alltså, att Wallin var en perfekt sparringpartner inför mötet med Fury. Även om det hade varit roligare med en egen match att förbereda sig inför är Wallin ganska nöjd med att vara i London och träna i några veckor.

”Jag känner att jag är på en väldigt hög nivå och jag kan verkligen konkurrera med de här killarna så det är jättekul, det är bra för självförtroendet och det är bra träning.”

Svensken vet dock att Joshuas folk håller ögonen på honom under tiden i Storbritanniens huvudstad.

”Det är klart att man har i beräkningarna att Joshua är ju faktiskt Chisoras manager, och de har ju killar här som är här och kollar på sparringen och och filmar också allting, så att lite har man med i beräkningarna. Men i det stora hela så är det ju så att man vill ju ha bra träning och jag fokuserar på mig själv och försöker bara bli bättre, säger Wallin.

Wallin åker snart hem till New York och hoppas att hans eget team ska ringa med ett erbjudande om en ny fajt.

”De pratar om att jag ska boxas i februari, mars, kanske nästa gång och jag måste hålla mig aktiv. Och ja, det har varit lite snack om att det skulle kunna få en mindre match, kanske i december. Nu har jag inte hört något om det på ett tag, men det beror lite på hur. Hör ingenting från Joshua, ingenting konkret, måste de leta en annan match.”

Oavsett vem eller när det blir känner sig 31-åringen redo att köra när som helst, inte minst om Joshua nu får för sig att möta honom.

"Jag är alltid i gymmet och tränar, försöker utveckla mig och bli bättre. Rimligt skulle det ta två månader kanske (att förbereda sig för en ny match) så man hinner dra upp sparringen och få in rätta killar som liknar Joshua eller så där men inte allt för länge."

”Jag alltid är i bra form, jag skulle kunna ta Joshua om en månad, avslutar Wallin.”

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto