Publicerad på 23 Jan - 16:13

article-img
Foto: Bildbyrån

Wallin klar för ny fajt, men de tunga namnen får vänta


Rekat & Klart-ambassadör Otto Wallin är klar för en ny tungviktsmatch men än så länge är det inte Anthony Joshua eller Tyson Fury som står på motsatt sida av ringen – svensken möter Mexikos Helaman Oluguin för att hålla sig i form medans han väntar på de stora namnen.

- Det är väl kanske inte ett av de större namnen som jag har hoppats på, men det är ändå viktigt att hålla mig aktiv och det är bra ändå att få en match, så jag får som sagt hålla mig aktiv och försvara mina rankingar också, säger Wallin till Rekatochklart.

Sundsvallsgrabben hade velat gå en match mot Anthony Joshua men engelsmannen har två raka förluster och vill istället möta lite lättare motstånd för att bygga upp sitt självförtroende igen.

- Jag försöker få till en match med de stora matcherna. Mitt team har ju försökt och jobbat väldigt hårt för att få till en match mot Joshua men tyvärr, nu ser det ut som att det kommer bli någon annan som får den chansen.

Otto Wallin har förståelse för att Joshua vill bygga upp sig själv igen och inte ta några risker, men samtidigt vill svensken framåt i karriären så fort som möjligt.
Poängförlusten mot Tyson Fury i titelmatchen i Las Vegas 2019 gav mersmak men det gjorde också att andra i viktklassen fick upp ögonen för svensken – och nu vill de gärna undvika honom.

Bosningsvärlden har länge velat sig Joshua mot Fury men sådana episka matcher är svåra att få till, säger Otto Wallin.

- Det är ju en väldigt stor match och det är mycket som ska klaffa, som sponsorer till exempel - om Joshua har en sponsor så har Fury en annan sponsor och så. De konkurrerar med varandra liksom, så ska det mycket till för att de två företagen ska gå ihop och båda sponsrar matchen, så det är sådana grejer.

Medans han väntar på ett toppnamn från boxningsvärlden så har ett annat intressant namn dykt upp – nämligen Francis Ngannou, som nyligen gav upp tungviktsbältet i UFC och som vill gärna testa boxning.

- Jag har sett han i UFC och han var ju så otroligt bra, men hans boxning är såklart sämre än oss som är i toppen i tungvikt i boxning, förklarar Wallin.

- Det är två olika sporter och han slog väl hårt, men det kommer man inte så himla långt med, inte om man inte har bra försvar. Sen måste man kunna landa de slagen också.
UFC-mästaren Conor McGregor gjorde en någorlunda godkänd insats mot legendaren Floyd Mayweather 2018 men Wallin säger att klasskillnaden är ganska stor.

- Har man tur kan man ta Fury eller någon och tjäna mycket pengar direkt för en match, men måste han (Ngannou) jobba sig upp så kan det nog bli svårt att komma dit.
Vill inte Tyson Fury ta matchen så kan Wallin tänka sig möta Ngannou istället – om det är värt det, vill säga.

- Det kan nog gå ganska bra för mig och jag tror att det är match jag skulle vinna och kanske tjäna lite pengar. Och jag tror att många skulle vara intresserade av att se matchen - han har förmodligen mycket fans så på det sättet skulle jag nog ganska bra för mig.

Ett sätt att tjäna ännu mer pengar vore ju att möta Jake Paul i en boxningsmatch men Youtube-stjärnan är nog lite för liten för att kunna ta sig an en av världens bästa tungviktarna i Wallin.
Istället ska Paul förmodligen möta Tommy Fury, broder till Tyson, i slutet av februari och Otto välkomnar de nya fans som Paul drar med sig till sporten.

- (Paul) är ju ingen boxare, men jag tror att de (Paul och Fury) kan dra in mycket nya fans. Det är ju många ungdomar, de unga killarna och tjejerna, så kan man få lite ny publik och folk som vill lära sig boxas. Absolut, jag är för det, säger Wallin.

Men innan det blir några MMA-utövare eller Youtubers blir det först Olguin som han ska möta den 27e januari på ett kort som inte visas i TV. Det är lite av ett steg neråt för en svensk som hellre vill slåss om bältet.

En stor och tung southpaw med en hel del kraft, Olguin har ett facit på nio vinster, fyra förluster och en oavgjord match under en proffskarriär som sträcker sig tillbaka ändå till 2008 men ett femårsuppehåll från 2014 och framåt såg honom stanna upp i utvecklingen.

Otto Wallin vet att vägen till en ny titelmatch kan vara svår, men han vet exakt vad han måste göra för att nå dit.

- Rada upp fler bra vinster och komma upp på rankingen så att jag till slut kommer upp och är förste rankad bakom världsmästaren Fury eller vem det är - och då blir man ju i en titelmatch inom ett år, säger Wallin.

Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto