Publicerad på 28 Apr - 16:24

0
article-img
Foto: Bildbyrån

Wallin på väg mot nytt kontrakt – snart smäller det


Det har varit en frustrerande tid för svenske tungviktsboxaren Otto Wallin men snart kan det smälla rejält - hans kontrakt med sin nuvarande promoter går ut inom kort och andra stora aktörer står på kö för att få honom att skriva på.


Wallin har fallit mellan stolarna vad det gäller de stora fajterna den senaste tiden då han inte representerades av vare sig Top Rank, Matchroom eller någon av de stora promoters som dominerar sporten.

Med det hoppas Wallin kunna vara med bland namn som Anthony Joshua och Deontay Wilder när de stora fajterna ska matchas under de kommande månaderna.

Utan en stark promoter i sin ringhörna är det tufft för Wallin att ens få komma till förhandlingsbordet, men allt detta kan ändras när han väljer en ny att jobba med. 

En sak är säker – det lär inte bli Don King, Mike Tysons gamle promoter som är känd för att erbjuda en stor säck med kontanter i ett försök att få boxarna att skriva på.

– Jag fick faktiskt det erbjudandet från dem efter jag hade mött Fury men vi tackade nej till det den gången, säger Wallin med ett leende.

Var påsen med pengar lite för liten? 

- Vi kom aldrig dit faktiskt. Det var andra alternativ som var bättre, säger han, och leendet blir bara bredare.

Det viktigaste nu är att få till ett kontrakt med en promoter som kan få med Otto med de stora grabbarna igen, och svensken vill gärna ha tid att förbereda sig.

– Alla matcher som jag får nu är väldigt viktiga. Jag skulle nog säga åtta veckor för en camp i alla fall, så man kan få riktig sparring och vara i riktigt bra form när det blir match igen.

Wallin såg med stort intresse hur Joe Joyce förlorade överraskande mot kinesen Zhilei Zhang då läkaren satte stopp för matchen när brittens högre öga svällde upp så att han inte kunde se.

Det är inte ovanligt att en läkare kliver in och stoppar en match men det hände inte när Wallin mötte Tyson Fury. Svensken öppnade ett jack vid Furys öga som behövde mer än 40 stygn för att sy ihop, och Wallin säger att Furys namn och rykte påverkade läkarens beslut att låta honom kör vidare.

- Absolut. Jag menar, hade jag haft det där cuttet när jag mötte Fury, då är det ju ingen tvekan om att dom hade stoppade, det är jag 100 procent säker på att dom hade gjort, säger han.

Svensken lyckades ta Fury hela vägen men förlorade på domslut – hittills den enda förlusten i karriären för Sundsvallssonen.

– Det är ju lite affärer och sådär inblandat. Samtidigt ska man också ge Fury lite credd, för när vi möttes så ville ju inte ge upp. Och faktiskt efter att läkaren var uppe och kollade på cuttet så kom han ut och var väldigt aggressiv mot mig och försökte stoppa mig egentligen.

Jag tror att det berodde lite på att han blev rädd att dom skulle stoppa matchen. Hade han visat mer svaghet och så, att han inte såg någonting och att han klagat högre, då hade dom kanske stoppade, säger Wallin.

Medans han går och väntar på en ny fajt tränar Otto på som vanligt i New York och för tillfället är han foster-husse för en hund som ska snart placeras med nya ägare. För boxaren är det bra att ha något annat att lägga tid på än att tänka på motståndare och det kommande kontraktet.

– Det finns en hund från ett djurhem här så jag tar hand om honom. Vi försöker hitta någon som ska adoptera honom så jag hänger med honom, går ut på promenader och så. Men annars är det mest träning. Käka mycket, vila.

Snart är vilotiden över och då sak Wallin tillbaka till toppen.

– Jag är rankad trea i WBO tror jag, nia hos WBC och någon liknande i IBF eller om det är WBA så jag är i en väldigt bra position. Jag har bara förlorat mot Fury, så jag tror att det finns helt klart en del intresse för mig.

Se hela intervjun i spelaren nedan:


Kommentarer

Logga in eller skapa ett konto för att kommentera
Skapa ett konto