Hur fungerar Cash Out?

När spelbolagen, som erbjuder funktion “Cash Out*”, lanserade den samma togs den emot med storm hos den breda betting-publiken. Funktionen innebär att du kan stänga ett spel i förtid, mot ett reducerad odds, men är du vaken och följer matcher live kan detta alternativ ibland vara ett väldigt klokt val istället för att riskera att förlora.

*Ett annat begrepp för valet är “stäng spel”, som det heter på svenska.

Vad är Cash Out?

Det är inte alla spelbolag som erbjuder detta som alternativ, men hos dem som gör det kan du som spelare alltså välja att stänga ditt spel innan resultatet har fastställts.

Spelar du på exempelvis på en fotbollsmatch där ditt lag leder och när matchen närmar sig slutet ser du att de backar hem för att försvara ledningen, då kan du ta till detta alternativ för att stänga spelet innan slutsignal till ett reducerat odds.

Exempel:
Frankrike - Belgien (Du har spelat Frankrike som vinnare). Med 1-0 på resultattavlan och med cirka tio minuter kvar kan du välja att stänga spelet i förtid, om ditt spelbolag erbjuder detta.

På förhand hade du spelat Frankrike som vinnare till 1.90. Stänger du nu får du i exemplet 1.65 för samma spel. Väljer du nu att stänga spelet - då har du vunnit på ditt lagda spel.

Om du inte stänger och det istället letar sig in en kvittering så gjorde du fel val, då ditt spel rättas med förlust på grund av att matchen slutade 1-1.

Fler sätt att stänga spel på

Ett annat sätt du kan använda dig av Cash Out på är att stänga ett spel innan matchen börjar. Du kanske bestämmer dig för att spela ett lag som vinnare, sedan får du information om att en viss spelare saknas eller någon annan relevant information som gör att du väljer att värdera om, då kan du stänga spelet redan innan avspark.

Har inte oddset justerats så får du tillbaka din insats, men har spelbolagen värderat om också och det spel du valt har gått upp i odds, då kan du stänga men till en lägre återbetalning, vilket åtminstone resulterar i att du inte riskerar lika stort minus som du gjort ifall spelet missats efter fastställt utfall.

Både fördelar och nackdelar med funktionen

Genom att använda funktionen “Cash Out” får du som spelare större makt över dina placerade spel. Väljer du att nyttja spelbolag som åtminstone erbjuder detta som alternativ kan du styra utfallet då det är rörliga odds och är du på din vakt och stänger ett spel i rätt läge kan du ha gjort en riktigt bra affär med facit i hand.

Nackdelen är att du kanske stänger ett spel som du inte borde ha stängt med facit i hand. Spelbolagen har detta alternativ för att locka dig att plocka ut en lägre vinst än vad du hade gjort på förhands oddset.

Vill du däremot plocka ut snabba vinster på spel du lägger så kan Cash Out vara ett bra sätt att generera vinster på då inte en hel match behöver fastställas för att spelet ska kunna rättas med vinst.

Ska funktionen användas så gäller det att göra en vass bedömning. Du kan naturligtvis stänga ett spel i förtid, som sedan visar sig sitta även efter full tid och då har du bara gjort spelbolaget en tjänst genom att plocka ut en lägre vinst.

Vissa spelbolag erbjuder funktionen fram till avspark, medan vissa spelbolag har den under en hel match. Detta kan också variera från olika marknader, så vill du vara på en säkrare sida gäller det att kolla vad som gäller hos just ditt spelbolag.

Cash Out hos Bet365 i världsklass

Bet365 är ett av världens största spelbolag. En av anledningarna till detta kan vara att de erbjuder en Cash Out-funktion i världsklass.

Du kan använda funktionen på i stort sett alla matcher och du kan dessutom välja att ta en delvis “cash out” till en helt okej återbetalning sett till alternativet om att eventuellt gå på en rejäl nitlott genom hel förlust på spelet.

Delvis stängning - hur fungerar det?

Väljer du att delvis stänga ditt spel får du hjälp av ett reglage på spelsidan. Genom att klicka på ikonen till höger om knappen “Stäng spel” väljer du sedan “Delvis stängning” och här anger du vilket belopp du önskar plocka ut och då kommer det att fastställas och lämna återstående del av insatsen levande för att rättas i enlighet med slutresultatet i relation till ditt lagda spel.

Funktionen finns tillgänglig på lagda spel så länge spelbolaget erbjuder liveodds på matchen. Det innebär att du som bevakar dina matcher du spelar på ges en möjlighet att omvärdera under pågående match och detta kan du nyttja till din fördel så länge du drar nytta av funktionen i rätt lägen.

Exempel:
Du har spelat på en trippel, där lag 1 och 2 redan vunnit sina matcher. Du har den tredje matchen kvar och då den lever och ditt lag leder i halvtid så kan du välja att stänga spelet.

Vinsten du får här blir något reducerad, men jämfört med att ditt lag ev. tappar ledningen och att trippeln spricker är det ett klokt val att stänga spelet - beroende på matchbild och förutsättningar i aktuell match ska tilläggas.

Cash Out hos Unibet - vad är skillnaden?

Ett annat stort spelbolag är Unibet. De erbjuder också en “Cash Out-funktion”, men den är inte riktigt lika vass som konkurrentens, även om den hela tiden blir bättre. Hos Unibet finns bland annat en 100% återbetalningschans fram till avspark och är du på din vakt är den funktionen inget dumt alternativ då förutsättningarna inför en match kan ändras dramatiskt från en dag till en annan.

Den här funktionen kan till exempel användas om du spelar på en match som ställs in eller flyttas, eller rent ut sagt om du ändrar uppfattning om ditt spel.

Exempel:
Du placerar ett spel på Chelsea som segrare mot Tottenham. Senare samma dag får du information att nyckelspelare saknas på grund av sjukdom, då kan du stänga spelet till exakt den summa du spelat för - det vill säga med 100% återbetalning.

Vill du istället vänta på att matchen går live så riskerar du att förlora delvis, men Unibet erbjuder också chansen att stänga ett spel i förtid.

Exempel:
Du har lagt ett spel på Arsenal mot Leeds, där Arsenal leder med 1-0. När det återstår 20 minuter av matchen så ser du att Leeds tar över och pressar för kvittering.

Du spelade Arsenal till 2.00 på förhand (eller live) med en insats på 100 kronor. Med 20 minuter kvar och detta resultat kan du stänga spelet till ett odds på exempelvis 1.70.

Detta gör att du vinner 70 kronor, istället för 100 kronor som förhandsoddset sa, men om nu Leeds kvitterar till 1-1, vilket matchbilden vittnar om att de kan göra, så går du i alla fall plus istället för att förlora 100 kronor.

Du kan även använda Cash Out-funktionen för att minimera en förlust.

Vänder vi på exemplet och säger att du fortfarande har spelat Arsenal som vinnare, men att det med 20 minuter kvar står 1-1 och du ser att matchbilden inte talar för något segermål, då kan du välja att stänga spelet i förtid.

I det här fallet innebär det att du får en liten del av insatsen tillbaka istället för att gå med hel förlust.

Vilka spelbolag erbjuder Cash Out?

Idag erbjuder många spelbolag cash-out för att stänga spel. Dessa bettingsidor har cash-out just nu:

 • Bet365
 • 888Sport
 • Betsson
 • Snabbare
 • Betway
 • Casinostugan
 • William Hill
 • Svenska Spel
 • Campobet
 • LeoVegas
 • Paf
 • ComeOn
 • Nordicbet
 • Hajper
 • Betfair
 • Unibet
 • Lucky Sport
 • Mr Green
 • Smarkets
 • Casumo