Hall of Fame-game som spelas i Canton, Ohio är också kickstart för NFL Preseason, vilket känns underbart. Alla lag är i full gång med sina training camps och det testas hårt ur samtliga perspektiv, dock alltid med omsorg för spelarna.

NFL Preseason är i mitt tycke riktigt spännande att ta del av, eftersom varje trupp skall bantas till 53 spelare inför NFL-säsongen startar, vilket gör att de som hänger på gärsgården spelar skiten ur sig; allt för att ta en plats och därmed också ekonomisk frihet för många år framöver. Det är viktigt att ha i åtanke. Vi får inte se A-team, vi får se minimalt av B-team och därefter mycket av C- och D-team spela. Jag gillar det.

Vad säger vi då om lagen efter förra säsongen? Falcons missade slutspel och det är inte ofta man ser. HC Quinn som också skött defense sitter på "hot seat" i år. Till hans försvar; Jones, Allen, Neal och Jarrett - fyra toppspelare som inte spelade många minuter under 2018 om några alls. Dessa är tillbaka. Det är lugnt i kontraktsleden för Falcons och Matty Ice är redo för en storartad säsong. MEN idag får vi inte se någon av dessa spela.

Broncos med GM John Elway i spetsen har inte lyckats finna sin QB efter Manning lämnade scenen för ett antal år sedan. I år har man trejdat för Flacco och även draftat Drew Lock. Flacco är en klassisk QB med få rörelser, stark i fickan och kan kasta. Lock kastar stenhårt och långt, men har inte funnit NFL-rytmen ännu = en hel del pass kommer "go bananas". Broncos har också en ny HC i meriterade Vic Fangio som varit med i 40 år nu. Han kom senast från Chicago Bears, där han skötte defense alldeles klanderfritt. Blir spännande att se om Fangio kan få till det.

Hur skall vi spela? För mig finns det två spel att göra. Hall of Fame-matcher brukar bli low scoring games = finn under 34 poäng eller spela Broncos -2,5, eftersom de har mer att spela för - se Bowlen och Fangio nedan.

1. Ja, Broncos möter ett Falcons som förlorat åtta (!) raka preseason-matcher. Quinn är 5-11 gällande preseason-matcher över fyra år med Falcons. Värt att notera den statsen.

2. Broncos vill hylla sin hjälte Pat Bowlen som gick bort ganska nyligen OCH dessutom vill nya HC Fangio snabbt komma in i winners circle. Fangio spelar för sin roll och han vill vinna.

3. Falcons har dessvärre även i år drabbats av tidiga skador på viktiga spelare, vilket gör att Quinn kommer spela mest C- och D-team i afton. Man har helt enkelt inte råd med att förlora fler spelare.

Jag väljer att spela Broncos -2,5 till oddset 1,88 hos Unibet .com. Ett andra spelförslag kan under 34 vara till 1,91, men jag känner mig trygg på Broncos -2,5.

Äntligen är NFL Preseason igång och jag kommer komma med speltips runt minst tre matcher per tävlingsdag framöver som vanligt.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip