Äntligen är abstinensen för amerikansk fotboll borta. NFL Preseason är här och den är alltid intressant spelmässigt även om vi vet att samtliga (nästan) lag kommer spela med sina B, C och D-linor i tre av fyra matcher. Det är också nu de spelare som hänger på den klassiska gärdsgården får en chans att bevisa att de skall vara med i spelartruppen om 53 spelare. Idag har samtliga lag +90 spelare som är under kontrakt, där många av dessa är vecka till vecka. Det är nu eller aldrig för vissa spelare.

Om vi ser till offseason dvs efter Super Bowl i februari har mycket vatten runnit under broarna och då framför allt för New York Jets. HoF-QB Aaron Rodgers har lämnat Green Bay för att ta sig an New York. Snacka om jättepush för Jets! Det skrivs spaltmeter varje dag om just Rodgers och han har hanterat det väldigt bra. Jets är också årets lag i underbara "Hard Knocks" som har premiär 8 augusti på HBO. Om vi kort backar bandet gällande Rodgers har hans inflytande på Jets yngre spelare varit ren magi. Jag har följt samtliga lags OTAs och deras training camps via NFL+ och när jag ser hur Rodgers pratar med en rookie eller hur han pratar med en tryout-spelare; han gör det så enkelt, men tydligt. DEN approachen kommer göra hela Jets som lag bättre. En av dem som fått vara allra närmast är besvikelsen (tills nu?) QB Zach Wilson. Han har haft enorma problem under sina två år i Jets-tröjan. Rapporterna från årets OTA och träningscamp berättar något helt annat. Det verkar som unge herr Wilson har lärt sig ett och annat under mentor Rodgers. Det är just denne QB2 Zach Wilson som blir "QB1" under New York Jets preaseason. Notera det. QB3 är Tim Boyle och QB4 är Chris Streveler. Dessa kommer också få speltid under denna match.

Cleveland Browns har varit aktiva under offseason och framför allt under free agency. De har verkligen fyllt på spelare, där de varit som svagast under fjolåret och nu har även fd storstjärnan Deshaun Watson fått en "halv" säsong + offseason på sig att visa vad han egentligen går för. Watson var rostig under sitt comeback-år. Han kommer max spela ett par snaps under generalrepetitionen som oftast är "preseason game 3". Hos Browns finns QB2 Joshua Dobbs och QB3 Kellen Mond. Jag förstår att Mond kommer få spela merparten av preseason game 1, men att inhopp från de andra kommer ske.

Jag har valt att lägga mitt spelförslag på att det blir under 33,5 gjorda poäng i matchen och det bygger jag på att många vill visa sina framfötter och med det följer alltid ett antal kommunikationsmissar, ett antal drops, ett antal bestraffningar. När Unibet selar ut oddset 1,90 på oddset U33,5 poäng, då nyper jag det.

Om du vill spela moneyline har Jets haft det väldigt lätt mot Browns genom åren och här finner jag att Unibet har oddset 1,83 på Jets-vinst.

Värt att notera:

1. Såväl Browns som Jets har mycket ära att spela för (och det är ingen slump att NFL valt denna match som årets HoF-match). Hos Browns kommer legenden Joe Thomas att bli invald. En enorm spelare som i stort sett aldrig var skadad och fanns med på nästan alla Pro Bowls genom åren. Ett sant äss som dock aldrig fick lyfta SB-bucklan. En av mina favoritspelare genom åren var Jets CB Darrelle Revis (Revis Island). Vilken spelare. När han var som bäst var han NFLs bäste cornerback och det var han under många år. Han fick sin Super Bowl-ring när han skrev på för Patriots i slutet av sin karriär. Jets har också med Joe Klecko i årets Hall of Fame Induction. Klecko var navet i Jets klassiska "New York Sack Exchange". Tillsammans med bl.a. Mark Gastineau dominerade de amerikansk fotboll under många år. Ingen av dem fick heller vinna en Super Bowl, men vilka spelare och kul att se NFL hedra Klecko. En enastående person på plan och en ännu finare människa utanför planen.

2. Jets QB2 Zach Wilson har som sagt sett klart starkare ut i sina beslut på plan unde OTAs och träningscampen. I mitt tycke har han alla "verktyg", men han måste ha huvudet med sig och min förhoppning är att han lyckas med att "pick Aaron Rodgers brain" kan funka. Då är Jets trygga på QB-sidan om Rodgers mot förmodan skulle bli skadad. Wilson har som sagt kört alla reps med offensiv team 2 och skött sig med den äran. Det är dessa som vi kommer få se mest av under Hall of Fame-matchen. Wilson har åter vunnit tillbaka sitt "gamla" omklädningsrum genom att ha tagit sitt fulla ansvar för 7-10 säsongen under 22/23 och därifrån har killen växt, tillsammans med Rodgers. Jag är övertygad om att vi kommer få se en mer "poised" och mer trygg Wilson i sitt spel i årets preseason games.

3. Browns har som sagt börja en ny era utan NFL Draft pick nr 1 Baker Mayfield (numera i Tampa Bucs). Laget har också gjort sig av med en del baktunga kontrakt och en del gnällspikar (se Jadeveon Clowney). De har i mitt tycke ett riktigt spännande lag i år. Vi vet om att Browns filosofi med en stark defensiv och framför allt en stark offensiv lina håller måttet. De kommer vara ett slutspelslag om allt rullar på som det ska. Browns offensiva lina är topp 3 i mina ögon när alla A-spelare lirar (Eagles är nr 1).

4. Jets defense kommer vara NFLs bästa i år. Alltså; inte en svag punkt någonstans och de har ett enormt djup i sin trupp. Det djupet kommer Browns offensiv få känna på redan i Hall of Fame-fajten. Det är många spelare som spelar för sin överlevnad och coach Saleh (som är en utpräglad defensiv coach) har många att välja på här. Jag är övertygad om att just defense får en tydlig roll i game 1 av preseason. Ingen vill göra bort sig. Alla vill visa upp sin bästa sida. Kontrakt som förändrar liv står på spel.

5. Det som är viktigt att notera är att Q4 dvs den sista kvarten av spel kommer bli med D-laget, vilket ofta gör att få offensiva poäng görs. Om vi ser till statistiken runt just underspelet har de senaste 10 Hall of Fame-matcherna landat i 7-3 i favör för underspelet. Notera det.

Jag spelar U33,5 poäng till oddset 1,90 hos Unibet . Jag känner mig mer än trygg med det. Om du vill spela moneyline ligger Jets närmast vinst med tanke på sitt djup i truppen.

Let's go!

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip